Maatschappelijke betrokkenheid en vooruitdenken zitten in ons DNA

Verantwoord vermogensbeheer is prioriteit nummer één bij a.s.r. real estate. Wat ons betreft kun je alleen rendementen voor de lange termijn garanderen wanneer objecten duurzaam aantrekkelijk zijn voor gebruikers en samenleving. Onze focus ligt daarom op duurzame waardeontwikkeling van vastgoed en agrarische grond. Op deze manier dragen we bij aan een leefbare samenleving - voor nu en voor toekomstige generaties. Wij richten ons op vier pijlers.

Planet: actieve bijdrage aan klimaat en maatschappij

We willen een positieve impact maken op natuur, maatschappij en klimaat. Dit doen wij door de CO2-uitstoot te verlagen, de energietransitie te versnellen, het afval- en waterverbruik te verminderen en onze portefeuilles Paris Proof en klimaatadaptief te maken.

Property: duurzame vastgoedportefeuilles

Gezonde, leefbare omgevingen vragen om duurzaam vastgoed. Daarom wordt bestaand vastgoed zoveel mogelijk verduurzaamd, en aan nieuwbouw stellen we hoge kwaliteitseisen. Duurzaamheid komt ook terug bij de landbouwgrond en landgoederen die wij beheren. Hier doen we aan duurzaam bodem- en bosbeheer.

Partners: samenwerken met duurzame partners in langetermijnrelaties

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je niet alleen. We zetten in op langetermijnrelaties met duurzame partners, huurders en pachters. Zo optimaliseren we de gebruikskwaliteit en duurzaamheid van vastgoed en agrarische grond. Daarnaast streven we naar tevreden huurders en pachters.

People: tevreden medewerkers

We vinden het belangrijk om een aantrekkelijke werkgever zijn. We geven prioriteit aan het welzijn van onze medewerkers en moedigen hen aan om hun volle potentieel te benutten. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen bij a.s.r. real estate volop betrokken is en bewust is van zijn of haar eigen rol in het bijdragen aan de MVO-doelstellingen.

Winkelcentrum Tref In Middelburg Artist Impression

Verduurzamen van portefeuille met BREEAM-NL In-Use

BREEAM-NL In-Use is een handig instrument om in één keer  de duurzaamheidsprestatie van de hele vastgoedportefeuille inzichtelijk te maken. Tijdens het Nationale BREEAM-congres 2022 ging een video in première waarin a.s.r. real estate toelicht hoe zij de portfolio aanpak hebben toegepast.

Meer informatie
Pixabay Eiffel Tower G59316b1f3 1920

Routekaart naar Paris Proof: onze route naar een CO2-neutrale portefeuille in 2045

Met onze investeringen proberen we een positief effect te hebben op de natuur, de maatschappij en het klimaat – voor nu en toekomstige generaties.

Meer informatie
Aanleg Bos Landgoed De Groote Scheere

Klimaatbos op Landgoed De Groote Scheere

Landgoed De Groote Scheere in Holthone is een nieuw bos rijker. Dat dit niet zomaar een bos is, blijkt uit de aandacht die uit is gegaan naar de omgeving en de keuze voor bomen. Onderdeel van het bos is een klimaatbos. De in totaal 12.000 nieuwe bomen zorgen niet alleen voor CO2 opslag maar verbeteren ook ons ecosysteem.

Meer informatie
Daalsesingel Kantoor Utrecht ASR Dutch Mobility Office Fund

Verduurzaming kantoor Daalsesingel goed voor het klimaat

Kantoor Daalsesingel 51 heeft een mos-sedumdak, dat het regenwater vasthoudt zodat het niet meteen wegstroomt naar het riool. Zo'n dak voorkomt ook hittestress. Want stenen gebouwen nemen veel warmte op en geven dat langzaam vrij. Hoe meer groen, hoe koeler.’ Daarnaast heeft het gebouw een extra geïsoleerde gevel, zonnepanelen en onder meer de ledverlichting.

Meer informatie
Woningen Zoetermeer ASR DCRF, Futura, Fotografie Corne Bastiaansen

ASR Dutch Core Residential Fund certificeert als eerste Nederlandse woningfonds portefeuille 100% BREEAM-NL In-Use Woningen

Meer informatie
20210617 ASR Mariahout Joniisraeli 039 DJI 0574

a.s.r. gaat boeren belonen voor duurzame bedrijfsvoering

Het ASR Dutch Farmland Fund beloont boeren die zich inzetten voor een duurzame bedrijfsvoering. Boeren kunnen een korting ontvangen van 5 tot 10% op de canon, wanneer zij hun grond duurzaam beheren. Met deze nieuwe stap wil a.s.r. de duurzaamheidstransitie versnellen.

Meer informatie