Disclaimer

De informatie op dit deel van onze website is uitsluitend bestemd voor gekwalificeerde beleggers als bedoeld in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht. Bezoekers van de website dienen zich ervan bewust te zijn dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor naleving van alle op hen van toepassing zijnde plaatselijk geldende wetten en voorschriften.

Deze website bevat marketing materiaal.

Beleggen in een van de a.s.r. real estate fondsen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw geld verliezen. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
U dient uw beleggingsbeslissing te nemen op basis van alle karakteristieken en risico’s van het desbetreffende fonds, zoals geformuleerd in de prospectus en de Essentiële-informatiedocument (Eid) en het Key Information Document (KID/EID).
Meer informatie over duurzaamheid kunt u raadplegen via: https://asrrealestate.nl/sustainability-related-disclosures

Bevestig alstublieft dat u een gekwalificeerde belegger bent en dat u de disclaimer hebt gelezen, begrepen en deze accepteert. Ik heb de disclaimer gelezen en begrepen.

Afwijzen

Het winkelfonds met een hoogwaardige en veerkrachtige portefeuille

€ 1,5

miljard

Fondsomvang

793

Retail units

95,2%

Bezettingsgraad

5 star

GRESB-rating

ASR Dutch Prime Retail Fund

Het ASR Dutch Prime Retail Fund investeert in hoogwaardig winkelvastgoed in drie belangrijke segmenten van het Nederlandse winkelvastgoed: high street retail in de top-16 steden, dominante wijkwinkelcentra en supermarkten. De portefeuille richt zich op consumenten die op zoek zijn naar een betekenisvolle winkelervaring en gemakkelijk winkelen. Nu, en in de toekomst. Het fonds staat open voor institutionele investeerders.

a.s.r. real estate en ESG

Inzet op de klimaatdoelen van Parijs: herontwikkeling winkelcentrum TREF

Door de herontwikkeling van het winkelcentrum TREF in Middelburg is het energieverbruik van het complex met ongeveer 60% gedaald, van 345 kWh naar 138 kWh per m². Voor het ASR Dutch Prime Retail Fund is het project een stap in de richting van een Paris-proof convenience-portefeuille.

Lees meer
winkelcentrum TREF Middelburg ASR Dutch Prime Retail Fund (2)
  • De portefeuille van het ASR Dutch Prime Retail Fund is het resultaat van meer dan 125 jaar investeren in hoogwaardig winkelvastgoed met oog voor een gezonde balans tussen rendement en risico. We zorgen voor die balans met een duidelijke fondsstrategie, gedisciplineerd aan- en verkoopbeleid en een intern full-service asset- en propertymanagementteam. Het levert u, als institutionele belegger, een veerkrachtige portefeuille op met stabiele huuropbrengsten en aantrekkelijke waardeontwikkeling.

  • Het fonds heeft een unieke portefeuille met een goede balans tussen de dominante winkelsegmenten in Nederland. Het grootste deel van de portefeuille bestaat uit A1 high street retail, met name in de G4 steden in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De kernwinkelgebiedsportefeuille wordt aangevuld met vitale wijkwinkelcentra en supermarkten. De gevonden balans tussen de drie segmenten zorgt voor een veerkrachtige winkelportefeuille met stabiele huuropbrengsten en aantrekkelijke waardeontwikkeling.

  • Het ASR Dutch Prime Retail Fund investeert in de verduurzaming van het winkelvastgoed. Op deze manier blijft winkelvastgoed aantrekkelijk voor de lange termijn, met zowel financieel als maatschappelijk rendement. Het fonds heeft een 5-Star GRESB rating, waarmee het tot de top van meest duurzame winkelportefeuilles wereldwijd behoort.

  • Het fonds investeert in een langetermijnrelatie met onze partners. Het ASR Dutch Prime Retail Fund is daardoor uitgegroeid tot een breed huurders- en investeerdersplatform. Dit zorgt voor een gezonde balans in de kasstromen en liquiditeit van het fonds. De hoeveelheid leverage in het fonds is bovendien laag.

  • De Europese Commissie wil met het Sustainable Finance Action Plan de financiële sector ertoe bewegen om meer te beleggen in activiteiten die duurzaam zijn en op de langere termijn gericht.

    Een van de Europese verordeningen die voortvloeit uit het actieplan is de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Deze heeft als doel de informatieverschaffing over duurzame beleggingen binnen de financiële sector te verbeteren.

    SFDR verklaring

Dit team kan u alles vertellen over dit fonds

Dit is een foto van Edwin van de Woestijne.

Edwin van de Woestijne

fund director

Edwin is fund director van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Edwin is eindverantwoordelijk voor het winkelfonds van a.s.r. real estate. Ook is hij MT-lid bij a.s.r. real estate.

Neem contact op
Dit is een foto van Bart Vink.

Bart Vink

fund manager

Bart is fund manager van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Hij is het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) investeerders van het winkelfonds.

Neem contact op
Dit is een foto van Rudy van den Heuvel.

Rudy van den Heuvel

fund controller

Rudy is fund controller van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Rudy is verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging van het winkelfonds.

Neem contact op

Over het team

Het ASR Dutch Prime Retail Fund wordt geleid door een toegewijd en ervaren Fund Management Team, dat bestaat uit een fund director, fund manager en fund controller. Een team van asset managers, acquisitie managers, property managers en technisch asset managers onderhoudt het contact met de huurders en is verantwoordelijk voor de aan- en verkopen, exploitatie en beheer van de portefeuille. Het hele team is inhouse en volledig toegewijd aan het winkelfonds, om onze investeerders en huurders optimaal te bedienen.