02 mei 2022 | 2 min.

Verduurzamen van portefeuille met BREEAM-NL In-Use

BREEAM-NL In-Use is een handig instrument om in één keer  de duurzaamheidsprestatie van de hele vastgoedportefeuille inzichtelijk te maken. Tijdens het Nationale BREEAM-congres 2022 ging een video in première waarin a.s.r. real estate toelicht hoe zij de portfolio aanpak hebben toegepast.

Edwin van de Woestijne, Managing Director Commercieel vastgoed bij a.s.r. real estate vertelt in het overdekte winkelgebied Passage in het centrum van Den Haag over hun werkwijze. Het pand is 130 jaar oud en rijksmonument en ze hebben nu inzichtelijk gemaakt hoe ze dat willen verduurzamen met BREEAM-NL In-Use. Dat bevat goede tips om je vastgoedportefeuille te verduurzamen.

De vastgoedeigenaar heeft CFP Green Buildings ingeschakeld om het BREEAM-NL traject te doorlopen en is gespecialiseerd in verduurzaming van bestaande gebouwen kreeg de klus. Sander van den Berg is BREEAM-NL-Expert en -Assessor bij CFP  en heeft samen met zijn collega’s voor a.s.r. real estate van 158 panden en 15 winkelcentra de duurzaamheidsprestatie inzichtelijk gemaakt. Om dit te realiseren is een efficiënte werkwijze toegepast waarin CFP veel gebruik heeft gemaakt van standaard analyses en verantwoordingen. 

Je kunt met BREEAM-NL dus niet alleen een gebouw of project certificeren, maar ook een hele portefeuille. En dat is wat a.s.r real estate nu met haar retailportefeuille gedaan heeft. Een mooi startpunt voor verdere verduurzaming, want wij willen de hele portefeuille in 2045 Paris Proof hebben.