30 januari 2023 | 2 min.

Ruud Roosen nieuwe fund director ASR Dutch Science Park Fund

Ruud Roosen treedt per 1 februari in dienst bij a.s.r. real estate als fund director van het ASR Dutch Science Park Fund. Dit niet-beursgenoteerde vastgoedfonds, met 250 miljoen Assets under Management inclusief pijplijn, investeert in commercieel vastgoed op de meest aantrekkelijke science parks van Nederland en richt zich op institutionele beleggers. Als fund director zal Ruud werken aan verdere groei van het ASR Dutch Science Park Fund en aan nieuwe samenwerkingsverbanden met universiteiten, science parks en bedrijven. 

Ervaring in de functie als fund director deed Ruud Roosen op bij Primevest Capital Partners en Bouwfonds IM waar hij verantwoordelijk was voor de structurering, capital raising en acquisitie van het tweede institutionele parkeerfonds en betrokken bij het management van meerdere  parkeerfondsen. Daarvoor was hij werkzaam als Associate Director bij NIBC waar hij zich vooral bezighield met het opzetten van vastgoedproducten voor de klanten van de bank en als Senior Fund Manager Real Estate bij MN Services waar hij verantwoordelijk was voor de vastgoedbeleggingen in de Verenigde Staten.

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund

Door zich te richten op commercieel vastgoed op de meest aantrekkelijke Nederlandse science parks, biedt het ASR Dutch Science Park Fund huisvesting aan kennisintensieve bedrijven in met name de lifescience- en tech-industrie. Dit bevordert de samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisdragers, zoals universiteiten en onderzoeksinstellingen en resulteert in de ontwikkeling van nieuwe kennis, producten en diensten waar de gehele samenleving van profiteert. Hiermee draagt het fonds bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector en wordt het door investeerders geclassificeerd als een impactbelegging. Het ASR Dutch Science Park Fund is een niet-beursgenoteerd sectorfonds van vastgoedvermogensbeheerder a.s.r. real estate en richt zich op institutionele beleggers.