24 oktober 2023 | 3 min.

a.s.r. real estate en Dura Vermeer – Trebbe tekenen voor 4.000 m2 uitbreiding The Gallery op Kennispark Twente

Vandaag hebben a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Science Park Fund, bouwcombinatie Dura Vermeer - Trebbe en De Groot de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de uitbreiding van 4.000 m² van The Gallery op Kennispark Twente. Deze uitbreiding, ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar kantoor- en laboratoriumruimte op het park, bevestigt een nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen. De samenwerking is op 24 oktober 2023 officieel bekrachtigd.

Michael van der Leer sr. ontwikkelmanager, ‘Namens het ASR Dutch Science Park Fund zijn wij op zoek gegaan naar geschikte lokale partners en kwamen al snel uit bij de partijen die de nodige kennis hebben over de vroegere Chemische Technologiefaculteit. In samenwerking met het bouwteam hebben we voor de uitbreiding slim gebruik gemaakt van de bestaande situatie waardoor er geen zware constructie nodig is. De uitbreiding geeft een mooie flexibele invulling en toevoeging voor nieuwe bedrijven en ook tot verdere verduurzaming van het pand.’

Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer, namens de bouwcombinatie, benadrukte het succesvolle partnerschap: " Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer, namens de bouwcombinatie: "Het geeft ons veel energie dat we aan de slag mogen op Kennispark Twente. Deze bruisende, innovatieve en inspirerende plek is niet alleen belangrijk voor het lokale ondernemerschap, maar ook voor het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent. Een waardevolle ontwikkeling voor de regio. We kijken uit naar het eindresultaat.”

Over The Gallery
The Gallery is een veelzijdig gebouw, waar kennis en technologie samenkomen, herbergt een scala aan huurders, waaronder Designlab University of Twente, start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven. Het biedt ruimte voor kantoren, bedrijfsruimten en laboratoria, en voorziet in een receptie, parkeergarage, restaurant en Grand Café. Momenteel is het vrijwel volledig verhuurd.

Multi-tenant in het nieuwe innovatiedistrict
De ruim 4.000 m² uitbreiding, ontworpen door Defesche van den Putte architecten die ook bij het voorgaande ontwerp betrokken was, zal een multi-tenantgebouw worden in het nieuwe innovatiedistrict, gelegen tussen de campus en het bestaande Business- en Sciencepark. Samen met Kleissen bouwmanagement, constructeur Schreuders en adviseur Sweegers en de Bruijn wordt de uitbreiding gerealiseerd. Naast bedrijven zullen ook gedeelde faciliteiten, zoals vergaderplekken, co-workingspaces, gedeelde labs en horecavoorzieningen hun plaats vinden. Bovendien zal het gebouw een opgefriste look en feel krijgen. De parkeergelegenheid wordt uitgebreid op en rondom het terrein en er worden extra laadpalen voor elektrische auto's geïnstalleerd.

Bouw van veilige laboratoria
De uitbreiding omvat zowel kantoor- als laboratoriumruimtes. De laboratoria worden gebouwd volgens strenge richtlijnen om de veiligheid van het personeel en de omgeving te waarborgen. Ze zullen voldoen aan de ML-I klasse (Micro-organismen Laboratorium schaal) met basis(aansluit)voorzieningen. Bovendien is het ontwerp zodanig dat de labruimte kan worden opgewaardeerd naar ML-II klasse.

Duurzaamheid en planning
Bouwcombinatie Dura Vermeer - Trebbe kreeg eerder dit jaar de opdracht in bouwteam. Met deze officiële ondertekening zijn de werkzaamheden reeds gestart. Naar verwachting zal de uitbreiding in het tweede kwartaal van 2024 worden afgerond. Na oplevering zullen nieuwe labels en certificeringen worden aangevraagd om een BREEAM In-Use te verkrijgen. De oplevering van dit pand wordt verwacht tegen het einde van 2024.

1. The Gallery Het Team