23 april 2024 | 2 min.

Junnerpad laat het mooiste van het vechtdal zien

Op zaterdag 20 april is er een gloednieuw wandelpad geopend op Landgoed Junne. Het nieuwe Junnerpad loopt dwars door het historierijke landgoed. Langs plekken met de mooiste, oudste en spannendste verhalen van Junne. Voor de bewoners van Junne gaat een lang gekoesterde droom eindelijk in vervulling.

De droom van Dinie en haar Gerrit Jan

Het wandelpad werd zaterdag officieel geopend door rentmeester Ryan Nijzink van a.s.r. en bewoonster Dinie Hesselink. Voor Dinie was het naast een eervolle taak een ode aan haar recent overleden man Gerrit Jan. Zelf schreef hij de verhalen op en bundelde dit. Dinie hielp hem hierbij. De verhalen die je leest in het Junnerpad zijn mede gebaseerd op alle kennis van Dinie en Gerrit Jan. Andere bewoners en betrokkenen van het landschap hebben dit aangevuld.

Opening Junnerpad Lowres

Rentmeester Ryan Nijzink en bewoonster van het landgoed Dinie Hesselink

De missie van a.s.r.

Rentmeester Ryan Nijzink zag een overeenkomst tussen de missie van a.s.r. en de droom van Gerrit Jan en Dinie. “a.s.r. gelooft dat de connectie met natuur de basis is van ons bestaan. Door landgoederen open te stellen voor iedereen bieden wij bezoekers de mogelijkheid de natuur te ontdekken. Het Junnerpad is hier een prachtige invulling van”, aldus Ryan Nijzink. Dankzij Regiodeal Zwolle en de netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht was het financieel mogelijk om het groots aan te pakken. Dit resulteerde in drie routes van vijf, tien en vijftien kilometer met zeventien verhaalborden.

Blijven bewegen

Dinie wandelt nog altijd graag over het landgoed. “Mijn favoriete plek en verhaal is ‘het Rottenklooster’. Ik wandel daar nog graag heen. Het voelt goed om ook op mijn leeftijd in beweging te blijven”, vertelt Dinie. Ryan vult aan: “We willen mensen in beweging brengen. Dit wandelpad biedt naast prachtige verhalen ook de mogelijkheid voor bezoekers om actief te werken aan hun vitaliteit.”

Het Junnerpad start bij de parkeerplaats naast De Stuw bij Junne. Vanaf 20 april is het pad geopend voor alle bezoekers.