20 juli 2020 | 4 min.

Nieuwbouw hoofdkantoor Oldelft Ultrasound bereikt hoogste punt

Met het hijsen van de vlag stonden cepezed, Oldelft Ultrasound en het ASR Dutch Science Park Fund afgelopen vrijdag in het bijzijn van wethouder Bas Vollebregt stil bij een nieuwe mijlpaal in de bouw; het bereiken van het hoogste punt. Het natuur-inclusieve circulaire gebouw (3.840m² vvo) wordt eind 2020 opgeleverd aan het ASR Dutch Science Park Fund met een BREAAM-Excellent certificaat. 

De nieuwbouw op het zuidelijke deel van de TU Delft Campus is een turnkey cepezed-productie. cepezedprojects heeft het gebouw ontwikkeld en in het najaar van 2019 verkocht aan het ASR Dutch Science Park Fund, architectenbureau cepezed en cepezedinterieur ontwierpen het en cepezedbouwteam verzorgt momenteel de realisatie.

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan circulariteit. Onder andere de staalconstructie is demontabel door ‘droge’ montage en het gebruik van demontabele kanaalplaatvloeren. Ook is het gebouw al voorbereid op mogelijke uitbreiding in de toekomst en draagt zo bij aan de duurzaamheid ervan. Het gebouw is flexibel indeelbaar en zou potentieel multi-tenant kunnen faciliteren. Met deze intrinsieke circulariteit is het gebouw voorbereid op veranderend gebruik in de toekomst.

Natuurinclusiviteit komt zichtbaar terug in de groene gevels die straks zijn beplant met een mix van klimplanten gekozen op basis van een onderzoek dat cepezed liet doen naar het lokale ecosysteem. Voor de realisatie van de nieuwbouw is een ecologisch rapport en natuurinclusief-werkprotocol opgesteld met onder meer eisen om de bouwplaats veilig te maken voor flora en fauna. cepezedbouwteam ziet hier op toe door middel van wekelijkse inspecties, beperking van bouwplaatsverlichting en regenwater dat niet afgevoerd wordt richting de habitat van de waterspitsmuis.

Oldelft hoogste punt ASR Dutch Science Park Fund Lucas Van Der Wee Cepezed

Hoogste punt bouwplaats Oldelft

Rob Smallenburg, CEO Oldelft Ultrasound: “Oldelft Ultrasound is ooit gestart in 1939 op de Oude Delft in Delft. Het is duidelijk dat Delft verlaten voor ons geen optie is. De huidige vestiging op Delftechpark is te klein geworden. Het nieuwe gebouw biedt ons de ruimte om de verwachte groei aan te kunnen. Hier kunnen we nog vele jaren onze medische ultrasound transducers fabriceren en verder door ontwikkelen. Met name voor het laatste is onze jarenlange samenwerking met de TU Delft belangrijk. We zijn dan ook zeer verheugd met onze locatie op de TU Delft Campus. Het pand zoals dat door cepezed is ontwikkeld, ontworpen en wordt gerealiseerd, beloofd prachtig te worden en we kunnen dan ook niet wachten tot we onze spullen in kunnen pakken.

“Oldelft Ultrasound vertegenwoordigt alle kenmerken van de typisch Delftse economie; vernieuwend, hoogtechnologisch, succesvol en misschien wel het allerbelangrijkste: producten die er maatschappelijk toe doen! Vanuit de gemeente Delft zijn wij bijzonder trots op dit pareltje van de stad dat wereldwijd Delftse kennis gebruikt. Dit nieuwe hoofdkantoor versterkt Delft als hoofdstad van technologie en innovatie. In verschillende technologische sectoren zijn Delftse bedrijven wereldtop. Bedrijven als Oldelft die hier al jaren gevestigd zijn, trekken nieuwe bedrijven aan omdat er een intensieve samenwerking is tussen onderzoeksinstituten, het bedrijfsleven alsmede de gemeente. En dat maakt Delft nou juist tot een uitstekende vestigingsplaats”, aldus wethouder Bas Vollebregt, wethouder economie gemeente Delft.

Luc Joosten, fund director ASR Dutch Science Park Fund: “Vestiging op de TU Delft Campus optimaliseert de samenwerking en kennisdeling tussen de universiteit, onderzoeksinstellingen en bedrijven. De campus biedt vele faciliteiten en er is een hechte, innovatieve community waar alle partijen meerwaarde van ervaren. Het is een inspirerende plek om te werken en je zit als bedrijf bovenop een unieke bron van talenten. Oldelft Ultrasound is een goed voorbeeld van een partij die perfect in dit plaatje past. We zijn dan ook blij dat wij Oldelft Ultrasound de inspirerende werkomgeving kunnen bieden die ondersteunend is aan hun hoogwaardige werkzaamheden.”

Menno Rubbens, projectontwikkelaar & directeur cepezedprojects: ”De integrale samenwerking van alle cepezed-expertises zorgt er voor dat Oldelft Ultrasound een flexibel en toekomstbestendig gebouw krijgt waarin ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Het is mooi dat met deze ontwikkeling weer een kennisintensief en innovatief maakbedrijf voor lange tijd behouden blijft voor Delft.”

Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus/Vice-President Education van het College van Bestuur van de TU Delft: “Ik ben blij met het bereiken van deze mijlpaal en zie uit naar het moment dat Oldelft Ultrasound hier de deuren opent. We zien veel mogelijkheden om de bestaande samenwerking verder uit te breiden, zowel op wetenschappelijk gebied als bij de ontwikkeling van innovatieve medische instrumenten, bijvoorbeeld in living labs. Daarnaast betekent de komst van het bedrijf een verdere versterking van de TU Delft Campus als dé plek waar bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan radicale innovaties. Het circulaire gebouw past bovendien goed bij onze ambitie van een duurzame en CO2-neutrale campus.”