23 september 2019 | 3 min.

a.s.r. real estate koopt kantoorgebouw Exact HQ op de TU Delft Campus

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Science Park Fund kantoorgebouw Exact HQ aan de Molengraafsingel 33 in Delft aangekocht van een Duits fonds. Het gebouw met energielabel A heeft een oppervlakte van 9.488 m² en 166 parkeerplaatsen. Het staat prominent zichtbaar aan de A13 op de campus van TU Delft en is volledig verhuurd aan softwarespecialist Exact.

Hoofdkantoor Exact TU Delft Campus

Hoofdkantoor Exact op de TU Delft Campus

Het kantoorgebouw Exact HQ is een project dat nauw aansluit bij de doelstellingen van het ASR Dutch Science Park Fund. Het eerder dit jaar opgerichte fonds investeert in vastgoed op de meest volwassen science parks van Nederland, waaronder de TU Delft Campus. Dit resulteert in een uniek fonds voor institutionele investeerders.

Luc Joosten, fund director ASR Dutch Science Park Fund: “Wij zijn erg blij met deze aankoop op de TU Delft Campus voor het ASR Dutch Science Park Fund. Het pand en haar locatie passen perfect in de strategie van het fonds en is een mooie toevoeging aan onze portefeuille.”

Reinier Wegman, Head of Sales bij Savills in Nederland: “Het gebied rondom de TU Delft is volop in ontwikkeling en is in trek bij startende tech-bedrijven, mede dankzij de gunstige locatie voor het aantrekken van talent. Science Parken in heel Nederland wekken steeds meer interesse van beleggers, waarbij we zien dat er speciale investeringsfondsen opgericht worden voor de kennisindustrie. Deze transactie bevestigt deze trend.“

De verkoper werd geadviseerd door Savills (commercieel) en Dentons Boekel (juridisch). De koper werd juridisch geadviseerd door Houthoff.

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund

Op 1 maart 2019 heeft a.s.r. real estate het ASR Dutch Science Park Fund opgericht. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks, met een focus op de 10 meest ontwikkelde science parks van Nederland. Hiermee levert a.s.r. real estate een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector. Investeringen in commercieel vastgoed in het lokale ecosysteem van science parks, biedt bedrijven de mogelijkheid dichterbij nieuwe technologie en kennis te zitten. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe kennis tot producten en diensten waar de samenleving van profiteert.

Het ASR Dutch Science Park Fund is het vierde sectorfonds van de vastgoedvermogensbeheerder en richt zich op institutionele beleggers. Net als bij het winkel-, woning- en kantorenfonds treedt ASR Nederland N.V. op als anchor investor.

Exact

Exact ondersteunt MKB-bedrijven met een brede portfolio van bedrijfssoftware voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Naast financiële producten bieden zij sectorspecifieke oplossingen voor onder meer accountants, productiebedrijven, groothandels en dienstverleners. Ruim 400.000 mkb’ers wereldwijd gebruiken de software van Exact. Exact is hoofdsponsor van formule 1 coureur Max Verstappen.