23 april 2020 | 3 min.

a.s.r. real estate koopt gebouw The Gallery op campus Universiteit Twente

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Science Park Fund, gebouw The Gallery gekocht van verkoper The Gallery BV. Het moderne multi-tenant gebouw voor kennisvalorisatie en innovatief ondernemerschap ligt op het campusterrein van de Universiteit Twente in het hart van het Kennispark. Het is een nieuwe toevoeging aan de portefeuille van het scienceparkfonds, dat in maart 2019 door a.s.r. real estate werd opgericht.

The Gallery, Twente ASR Dutch Science Park Fund

The Gallery op campus Universiteit Twente

Luc Joosten, fund director ASR Dutch Science Park Fund: “The Gallery is een mooie aanwinst voor de portefeuille van het ASR Dutch Science Park Fund. Het gebouw voldoet aan alle criteria van het fonds en levert bovendien een positieve bijdrage aan de rendementsdoelstelling en de gewenste geografische spreiding. The Gallery is onze eerste aankoop op de campus van de Universiteit Twente. Het is onze ambitie om meer objecten te acquireren op dit science park en andere science parks in Nederland.”

“Universiteit Twente is blij dat The Gallery gekocht is door een partij met een lange termijn visie op campusontwikkeling en scienceparken. The Gallery is een belangrijk gebouw in het letterlijk en figuurlijk versterken van de samenhang tussen de campus aan de ene kant en het Kennispark aan de andere kant van de Hengelosestraat. Als universiteit, gemeente en ondernemers in het gebied werken we hard aan het realiseren van de gebiedsstrategie Kennispark, waarin het versterken van die verbinding ook het voornaamste doel is. We kijken er naar uit om hier samen met de nieuwe eigenaar en onze andere gebiedspartners in op te trekken.”

The Gallery

Het 300 meter lange gebouw biedt ruimte aan kantoren, bedrijfsruimten en laboratoria en beschikt over een receptie, parkeergarage, restaurant en Grand Café. Het is gelegen aan de Hengelosestraat 500 in Enschede op de grens tussen het Business en Science park en de Universiteit Twente in het hart van het Kennispark.

The Gallery is officieel geopend in april 2014 nadat de Universiteit Twente en een groep regionale investeerders bestaande uit: VolkerWessels, Weshold, BTC-Twente, Nieuwzicht in Bogt, Reggeborgh Vastgoed en DTME hadden besloten het bestaande gebouw te herontwikkelen tot dit bedrijfsverzamelconcept. Het beheer van het gebouw blijft in handen van BTC-Twente BV.

Namens de verkoper The Gallery BV was makelaar Peter Rotteveel van Snelder Zijlstra betrokken bij de totstandkoming van deze overeenkomst.

Kennispark

Het Kennispark biedt plaats aan ruim 400 (high-tech)bedrijven, meer dan 900 spin-offs en is een broedplaats voor startups die het verschil in de wereld maken. Door de aanwezigheid van de Universiteit Twente, andere onderwijsinstellingen en enkele innovatieve grote bedrijven heeft het Kennispark een belangrijke rol in de regio. Het Kennispark is één van de volwassen campussen in Nederland en noteert ook in de Science Park Filter 2020 van a.s.r. real estate een top 10 positie.

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund

Op 1 maart 2019 heeft a.s.r. real estate het ASR Dutch Science Park Fund opgericht. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks, met een focus op de meest aantrekkelijke science parks van Nederland. Hiermee levert a.s.r. real estate een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector. Investeringen in commercieel vastgoed in het lokale ecosysteem van science parks, biedt bedrijven de mogelijkheid fysiek dichterbij nieuwe technologie en kennis te zitten. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe kennis tot producten en diensten waar de samenleving van profiteert.

Het ASR Dutch Science Park Fund is het vierde sectorfonds van de vastgoedvermogensbeheerder en richt zich op institutionele beleggers. Net als bij het winkel-, woning- en kantorenfonds treedt ASR Nederland N.V. op als anchor investor.