31 januari 2023 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 44 levensloopbestendige woningen in Wassenaar

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 44 woningen gekocht in het nieuwbouwproject Ridderhof in Wassenaar van de Wabs Vastgoed B.V. uit Wassenaar. Om doorstroming in de markt te realiseren krijgen senioren voorrang bij de toewijzing van deze huurwoningen en worden de woningen levensloopbestendig gebouwd. Op donderdag 26 januari vond de start bouw plaats van het project, de oplevering is gepland in de tweede helft van 2024. Bouwbedrijf Niersman B.V. uit Voorschoten is de aannemer van het project.

Ridderhof bestaat uit vier gebouwen met 93 woningen. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft twee gebouwen gekocht, met in beide gebouwen 22 woningen. De overige gebouwen zijn bestemd voor particuliere verkoop en sociale huur. Het project heeft een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen en een waterpartij wat zorgt voor een prettige leefomgeving en tevens dient als ontmoetingsplek. In de omgeving is een goed winkelaanbod, veel groen en ruimte voor recreatie. Ook zijn Leiden en Den Haag goed bereikbaar.

Artist Impression Ridderhof In Wassenaar

Ridderhof in Wassenaar

Doorstroming markt

In veel Nederlandse gemeentes, waaronder Wassenaar, neemt de vergrijzing de aankomende 30 jaar toe, blijkt onder andere uit onderzoek van a.s.r. real estate. Het toevoegen van levensloopbestendige woningen is noodzakelijk om te voorzien in de groeiende vraag naar geschikte seniorenwoningen. Naast het voorzien in de woonbehoefte van deze doelgroep zorgt de verhuisbeweging van senioren voor meer doorstroming in de woningmarkt. Daarom worden de woningen met voorrang verhuurd aan senioren. De woningen in Ridderhof worden uitgerust met onder andere brede gangen, een grote berging en een separaat washok. In 2022 kocht het woningfonds van a.s.r. real estate het project Lapis Lazuli aan in Heerhugowaard waar senioren ook voorrang kregen bij de verhuur.

Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund. ‘Passende woonruimte vinden is voor veel senioren een uitdaging in deze tijd. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de doorstroom op de woningmarkt en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om passend en prettig te wonen. Met de aankoop van dit nieuwbouwproject kunnen we hier een goede bijdrage aan leveren .’