22 maart 2022 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 50 middenhuurwoningen met focus op senioren in Heerhugowaard

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 50 appartementen aangekocht van Dreef Beheer B.V. in het project Lapis Lazuli in Heerhugowaard. Alle woningen worden verhuurd in het middenhuursegment met voorrang voor senioren om doorstroming in de woningmarkt te realiseren. Dinsdag 15 maart zijn de eerste 30 woningen opgeleverd aan de huurders en 1 april ontvangen de overige 20 huurders de sleutel van hun woning.

Lapis Lazuli bestaat in totaal uit 207 woningen. Naast de 50 vrije sector huurwoningen aangekocht door het woningfonds van a.s.r. real estate zijn er nog 94 koopwoningen en 63 sociale huurwoningen. Ook heeft a.s.r. real estate namens ASR Dutch Core Residential Fund 30 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage aangekocht.

Lapis Lazuli Heerhugowaard ASR DCRF

Lapis Lazuli in Heerhugowaard

Middenhuur woningen voor senioren

De voorzieningen in en om de woningen maken de appartementen in Lapis Lazuli zeer aantrekkelijk voor senioren. Zo liggen de appartementen centraal aan het stadsplein met diverse voorzieningen op loopafstand, zoals winkelcentrum Middenwaard, diverse restaurants, een theater, een bioscoop, het gemeentehuis en een bibliotheek. Daarnaast is er voldoende ruimte in de woning. Het merendeel van de woningen heeft namelijk twee slaapkamers en alle woningen beschikken over een buitenruimte. In het hart van Lapis Lazuli komt een grote, groene binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Uit recent door a.s.r. real estate gepubliceerd onderzoek blijkt dat er een groot tekort is aan betaalbare huurwoningen voor senioren. Door de schaarste aan geschikte woningen en hoge huurprijzen, blijven ouderen vaak in hun huidige, ongeschikte woning en/of woonomgeving wonen. Met als gevolg dat de zo gewenste en noodzakelijke dynamiek op de woningmarkt uitblijft.

 “Senioren zijn een belangrijke doelgroep voor het ASR Dutch Core Residential Fund”, zegt Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund. “Door geschikte woningen in het middenhuursegment beschikbaar te stellen voor senioren, komen meer ruime eengezinswoningen vrij voor jonge huishoudens. Met deze aankoop geven we dus niet alleen invulling aan onze impact strategie gericht op middenhuur, maar geven we tegelijkertijd invulling aan onze ambitie om meer woningen voor senioren beschikbaar te stellen en daarmee een betere doorstroming op de woningmarkt te realiseren.”

Lapis Lazuli Heerhugowaard ASR DCRF 2

Binnentuin Lapis Lazuli in Heerhugowaard

De verkoper is commercieel bijgestaan door woningbeleggingsadviseur RESI en juridisch door Notariskantoor Hartman LMH.