a.s.r. real estate
ASR Dutch Science Park Fund

ASR Dutch Science Park Fund

Unieke beleggingsstrategie gericht op vastgoed op Nederlandse science parks.

ASR Dutch Prime Retail Fund ASR Dutch Core Residential Fund ASR Dutch Mobility Office Fund

ASR Dutch Science Park Fund

Interesse? Neem contact op!

Vastgoedvermogensbeheerder a.s.r. real estate biedt institutionele beleggers een unieke kans om te investeren in het ASR Dutch Science Park Fund. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed, gelegen op Nederlandse science parks. Door een unieke mix van onderwijs, onderzoek en commerciële activiteiten onderscheiden science parks zich door historisch hoge en stabiele bezettingsgraden. Het ASR Dutch Science Park Fund biedt een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel door een build-to-core strategie, gericht op een portefeuille met jarenlange stabiele huuropbrengsten en aantrekkelijke waardeontwikkelingen in een snel ontwikkelende asset categorie.

Science parks
Het ASR Dutch Science Park Fund focust zich op de meest ontwikkelde science parks van Nederland. Deze locaties bieden een stabiel en aantrekkelijk investeringsklimaat, dankzij sterke ecosystemen met onder andere onderwijs door Nederlandse topuniversiteiten, onderzoeksprogramma’s en commerciële activiteiten.

De ontwikkeling van de science parks rondom toonaangevende universiteiten is van belang voor de Nederlandse kenniseconomie. a.s.r. real estate draagt hier actief aan bij. Ontwikkelde science parks hebben een aantrekkelijk mix van kennisinstellingen, startups met groeipotentie, scale ups met grote economische toegevoegde waarde en gevestigde bedrijven met een wereldwijd netwerk en significante R&D-budgetten. Dit vereist een aantrekkelijk gebied waarin geschikte vormen van huisvesting aanwezig zijn: kantoorruimte, productiefaciliteiten, laboratoria en cleanrooms, maar bijvoorbeeld ook short stay appartementen en ondersteunende retail en horeca. Het ASR Dutch Science Park Fund investeert in deze commerciële vastgoedvoorzieningen.

Fondsprofiel (per 30 juni 2021)

Fondsnaam

ASR Dutch Science Park Fund

Sector

Nederlandse science parks

Focus

Meest ontwikkelde science parks van Nederland

Omvang

83 miljoen (incl. committed pijplijn)

Risicoprofiel/beleggingsstijl

Build to core

Looptijd

Oneindig/open-end

Liquiditeit

Modern primair- en secondair liquiditeitsmechanisme

Fiscale structuur

Fonds voor Gemene Rekening

Anchor investor

ASR Nederland N.V.