29 oktober 2020 | 2 min.

Woontoren De Hoge Regentesse opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund

Aan de zuidkant van Den Haag centrum hebben HD Groep en Van Wijnen op donderdag 29 oktober het nieuwbouwproject De Hoge Regentesse opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate. De woontoren van circa 70 meter hoog is met zijn hoogte, solitaire ligging en aansprekende architectuur een echte eyecatcher aan de zuidkant van het Haagse centrum. Een groot deel van de appartementen zijn verhuurd. Op 30 en 31 oktober ontvangen de huurders de sleutel van één van de 128 appartementen. Tevens is een zelfstandige commerciële ruimte van 3.000 m2 gerealiseerd voor de verkoop.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is eigenaar van 128 appartementen en drie commerciële ruimtes op de begane grond van de woontoren. Alle appartementen in de 23 verdiepingen hoge woontoren zijn gasloos, voorzien van een WKO-systeem en aangesloten op een eigen warmtepomp. “Den Haag is een snelgroeiende stad en de appartementen sluiten goed aan bij toenemende vraag naar ruime, hoogwaardige huurwoningen in het middenhuursegment. De Hoge Regentesse is een goede aanvulling op onze portefeuille in een focusregio van het fonds”, aldus Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund.

De Hoge Regentesse Woningen

De Hoge Regentesse in Den Haag

HD Groep en Van Wijnen zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling, architectuur en realisatie van De Hoge Regentesse. De Hoge Regentesse is ontworpen door Martijn Verhagen van HD architecten. Van Wijnen Haarlemmermeer B.V. heeft de woontoren als aannemer gerealiseerd.

Bouwtijd

De commerciële ruimte van De Hoge Regentesse en de eerste vier bouwlagen van de woontoren is op traditionele wijze gebouwd. Het casco en de gevels (inclusief deuren en kozijnen) van de woontoren bestaan daarentegen volledig uit geprefabriceerde casco- en gevelelementen. Door te bouwen met prefab-elementen is de bouwtijd aanzienlijk versneld. Per week was één casco verdieping van de woontoren gereed. De parkeergarage is eveneens opgebouwd uit prefab-elementen. Dit heeft geleid tot een aanzienlijk vervroegde oplevering voor het ASR Dutch Core Residential Fund.

Ligging

De Hoge Regentesse is centraal gelegen ten zuiden van de binnenstad van Den Haag, op de kruising van de Monstersestraat en de Loosduinsekade. De woontoren wordt een herkenbare markering van de plek waar de belangrijke oost-westverbinding van Den Haag HS naar Scheveningen (tramlijn 11) en noord-zuid connectie met het centrum elkaar kruisen.