13 maart 2015 | 2 min.

Woongebouw Floor aan Wibautstraat opgeleverd aan a.s.r.

Deze week heeft Boelens de Gruyter woongebouw Floor opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. De 162 appartementen in het woongebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam zijn vandaag in gebruik genomen door de nieuwe bewoners. Het voormalig Jan Bommerhuis is getransformeerd naar een modern wooncomplex met 162 appartementen van 35 tot 88 vierkante meter, geschikt voor diverse doelgroepen. De appartementen zijn voor oplevering nagenoeg allemaal verhuurd.

In het woongebouw zijn appartementen te vinden variërend van studio’s, twee- en driekamerappartementen, vriendenwoningen voor woningdelers tot topappartementen met dakterras. De herontwikkeling werd uitgevoerd door BAM Wonen. De bovenste verdieping werd gesloopt en vervangen door drie nieuwe woonlagen met daarboven een dakterras. Onder het pand bevindt zich een parkeergarage en op de begane grond is een grote Albert Heijn gevestigd. Het gebouw aan de Wibautstraat 80 stond voorheen bekend als het Jan Bommerhuis en was in het verleden lange tijd het onderkomen van de gemeentelijke dienst Volkshuisvesting en een dependance van de Hogeschool van Amsterdam.

Amsterdam Wibautstraat woningen ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Wibautstraat Amsterdam

Het ASR Dutch Core Residential Fund is de nieuwe eigenaar van het appartementencomplex. Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “We zijn er trots op dat we dit prachtige project aan de Wibautstraat hebben verworven. Daarbij is het een duurzame transformatie die bijdraagt aan de leefbaarheid van de stad. De goede samenwerking tussen Boelens de Gruyter, a.s.r. en gemeente Amsterdam maakte het mogelijk om dit project in een kort tijdsbestek te realiseren. De Wibautstraat is niet alleen een plek om te werken en te studeren maar ook een enorm populaire plek om te wonen.”

Ook Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter, is trots op het project. “Na de transitie van de Parooltoren en het Trouwgebouw hebben we met Floor weer een mooi project kunnen verwezenlijken dat bijdraagt aan de herontwikkeling van deze straat. De Wibautstraat heeft de afgelopen jaren een compleet nieuw gezicht gekregen en groeit uit tot een populair en bruisend deel van de stad. Wij zijn trots dat we hieraan bij kunnen dragen.”

Groen dak

Op het gebouw is een polderdak met dakterrassen aangelegd. Het polderdak zorgt ervoor dat regenwater wordt opgeslagen en op een rustig moment wordt afgevoerd. Hierdoor wordt wateroverlast voorkomen en draagt het bij aan een beter leefklimaat in de stad. Bovendien biedt het de bewoners van de topappartementen een heerlijke buitenruimte met een geweldig uitzicht.