04 maart 2019 | 1 min.

Woningcomplexen ASR Dutch Core Residential Fund voorzien van ledverlichting

Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft in samenwerking met JCS nagenoeg alle algemene ruimten van woningcomplexen in de portefeuille voorzien van ledverlichting. In totaal zijn circa 3500 lampen in 38 complexen vervangen. Dankzij deze duurzame investering wordt 60 procent bespaard op het elektragebruik van de verlichting. a.s.r. real estate geeft hiermee invulling aan de ambitie om de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verder te verduurzamen.

Naast de energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot levert deze maatregel voor de huurders een daling in de servicekosten op. Ledverlichting is energiezuinig doordat het geen gebruik maakt van verbranding, in tegenstelling tot andere lampen. Daarnaast hebben ledlampen een langere levensduur, wat ten goede komt aan het milieu.

Sinds 2013 is JCS één van de twee ketenpartners die de bouwkundig onderhoudswerkzaamheden van de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verrichten. Sinds 2017 voert JCS het volledige planmatige onderhoud uit voor de gehele portefeuille.