17 februari 2020 | 2 min.

Verduurzaming woningen ASR Dutch Core Residential Fund in Breda afgerond

In opdracht van a.s.r. real estate heeft BAM Wonen onlangs 43 woningen verduurzaamd. De woningen zijn verduurzaamd van energielabel C/D naar A. a.s.r. real estate zet hiermee wederom een stap in haar ambitie om de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verder te verduurzamen. Inmiddels hebben BAM Wonen en a.s.r. real estate samen 902 woningen verduurzaamd.

Breda verduurzaamde woningen ASR Dutch Core Residential Fund

Verduurzaamde woningen in Breda

De woningen gelegen aan de Hovenierstraat, Vleeshouwerstraat, Wijnkoperstraat, Kolenbranderstraat en Ambachtenlaan in Breda dateren uit 1976. De verduurzaamde woningen zijn voorzien van bodem-, spouwmuur- en dakisolatie, HR++ glas en 6-8 zonnepanelen. Daarnaast zijn de voordeuren vervangen en zijn er nieuwe dakpannen op de woningen geplaatst. Ook zijn er een aantal esthetische ingrepen gedaan. Al het benodigde voegwerk aan de buitengevels van de woningen is hersteld en de gevels zijn gereinigd om de de woningen een toekomstbestendige uitstraling te geven. Met deze verduurzaming wordt op jaarbasis 19.000 m3 gas en 78.000 kg/CO2 bespaard. Ook wordt per jaar 77.000 kWh stroom duurzaam opgewekt.

902 woningen verduurzaamd sinds 2015

Naast de verduurzaming in Breda hebben a.s.r. real estate en BAM Wonen in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Rosmalen, Utrecht en Zeist woningen verduurzaamd.

Het verduurzamen van de woningportefeuille is één van de belangrijkste doelstellingen van het ASR Dutch Core Residential Fund. Het woningfonds van a.s.r. real estate werkt actief aan de verbetering van de energieprestaties van haar woningen. Mede door verduurzaming van bestaande woningen en opleveringen van nieuwbouwwoningen is de energieprestatie van de portefeuille sinds begin 2017 verbeterd van gemiddeld energielabel C naar gemiddeld energielabel A dit jaar.