02 april 2015 | 2 min.

Tweede plaatsing ASR Dutch Core Residential Fund

Binnen drie maanden na de eerste plaatsing van het ASR Dutch Core Residential Fund verwelkomt a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, Pensioenfonds PNO Media als tweede externe belegger in het woningfonds. Het Pensioenfonds treedt toe voor een bedrag van € 30 miljoen. Grontmij Capital Consultants begeleidde Pensioenfonds PNO Media bij deze plaatsing. 

Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van circa € 0,8 miljard. Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille a.s.r. blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund:

“Graag verwelkomen wij Pensioenfonds PNO Media als nieuwe aandeelhouder in ons fonds. De interesse van institutionele beleggers in het ASR Dutch Core Residential Fund is groot. Dit jaar hebben we reeds voor € 80 miljoen aan plaatsingen kunnen realiseren. Om de lange termijn groei strategie van het fonds verder invulling te geven volgt het fonds momenteel een intensief acquisitieprogramma.”

Casper van Grieken, Senior Director CBRE Capital Advisors: 

”De interesse van institutionele beleggers voor Nederlands woningvastgoed is ongekend groot. In het proces van de kapitaalplaatsing voor het ASR Dutch Core Residential Fund zien we dat duidelijk terug. Pensioenfonds PNO Media heeft daadkracht en snelheid van handelen getoond waardoor zij nu, kort na de eerste closing, als tweede belegger in het fonds toetreden. Dit is een mooi resultaat in een periode met hoge competitie”.

Placement Agent CBRE Capital Advisors ondersteunde a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bij de structurering en plaatsing van het fonds. De Brauw Blackstone Westbroek is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur. Pensioenfonds PNO Media werd begeleid door Grontmij Capital Consultants.