06 november 2019 | 2 min.

Startsein bouw 208 huurwoningen Plantage De Sniep in Diemen

Gisteren werd in Diemen het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project M&T in de wijk Plantage De Sniep. Het nieuwbouwproject bestaat uit 208 appartementen. Het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate, wordt eigenaar van 102 appartementen in het middensegment en 87 parkeerplaatsen en woningcorporatie de Alliantie van 106 sociale huurwoningen en 69 parkeerplaatsen. Als alles volgens plan gaat, worden de woningen vanaf begin 2021 opgeleverd.

Wethouder Lex Scholten is zeer verheugd met de bouw van de sociale- en markthuurwoningen. Het is voor het eerst sinds jaren dat in Diemen sociale huurwoningen worden gebouwd. Ook aan woningen in het middensegment is grote behoefte. Bot Bouw is in de zomer al gestart met de voorbereidingen van deelplan M. De start bouw van deelplan T volgt binnenkort.

Huurwoningen

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “De woningen in Diemen zijn een mooie toevoeging aan onze beleggingsportefeuille. Het sluit aan op de grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige huurwoningen in de regio Amsterdam. Het complex omvat ruime, duurzame appartementen met huurprijzen in het middensegment.”

Regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie kijkt nu al uit naar de oplevering. “Dat is voor ons altijd een mooi moment, omdat we dan mensen die vaak al lang zoeken naar een woning blij kunnen maken met een betaalbaar huis. Net als op veel plekken is hier ook een grote behoefte aan sociale huurwoningen. Dit is ons eerste project in Diemen en we zijn er trots op dat we daar een steentje aan kunnen bijdragen.”

De ontwikkelaar van de gebouwen is DID Vastgoedontwikkeling uit Utrecht, de aannemer is Bot Bouw uit Heerhugowaard.

Plantage De Sniep

Plantage De Sniep is een nieuwbouwwijk aan de zuidkant van Diemen, dichtbij het centrum, het Diemerbos en de A1. Het centrum van Amsterdam ligt op circa 25 minuten fietsen of met het OV. Alle woningen in het project zijn gasvrij. In oppervlakte variëren ze van 50 m² tot 115 m² met een gemiddelde grootte van 82 m². Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.