21 juli 2016 | 2 min.

Participanten vergroten belang in ASR Dutch Core Residential Fund

Participanten in het ASR Dutch Core Residential Fund (ASR DCRF) onderstrepen hun vertrouwen in het woningfonds van a.s.r. door € 60 miljoen extra te investeren. De extra investering is mogelijk door de sterke groei die de portefeuille van het fonds doormaakt.

Het ASR DCRF verwierf de afgelopen tijd meerdere grote projecten, waaronder Cruquiuswerf in Amsterdam en recentelijk de voormalige hogeschool aan de Wibautstraat in Amsterdam, die wordt getransformeerd tot een complex met 162 huurappartementen in het middensegment. De pijplijn met daarin ook projecten in de regio Utrecht, regio Den Haag en Arnhem zal de komende jaren naar verwachting tot verdere groei van het fonds leiden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘We zijn zeer tevreden met de recente aankopen die we aan onze portefeuille en pijplijn hebben kunnen toevoegen. Mede hierdoor is de mogelijkheid gecreëerd voor onze participanten om hun belegd kapitaal in het ASR DCRF te vergroten. Onze ambitie tot verdere uitbreiding van het woningfonds blijft onveranderd en we merken dat de belangstelling van institutionele beleggers in een modern woningfonds als het ASR DCRF onverminderd groot is.’

Het ASR DCRF is het woningfonds van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van circa € 0,9 miljard. Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijk enig eigenaar van de portefeuille, a.s.r., blijft ook op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.