23 september 2019 | 1 min.

Onderlinge ’s-Gravenhage toegetreden tot het ASR Dutch Core Residential Fund

De Nederlandse pensioen- en levensverzekeraar Onderlinge ’s-Gravenhage is toegetreden als investeerder in het ASR Dutch Core Residential Fund. De investering bedraagt € 100 miljoen. Hiermee bestaat de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund uit circa 5.000 woningen met een belegd vermogen van circa € 1,5 miljard. 

Het woningfonds van a.s.r. real estate investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middeldure huursegment. De locaties kenmerken zich door sterke demografische en economische fundamenten, die de basis vormen voor een stabiel investeringsklimaat. De huidige acquisitiepijplijn van het woningfonds bestaat uit circa 1.300 woningen.

Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: ‘We zijn erg blij met de toetreding van deze gerenommeerde pensioen- en levensverzekeraar tot ons woningfonds. De toetreding van Onderlinge ’s-Gravenhage zorgt voor een verdere uitbouw en diversificatie van het groeiende klantenbestand van ons woningfonds. Het totaal aantal investeerders in het ASR Dutch Core Residential Fund komt hiermee op 10 institutionele klanten’.

CBRE Capital Advisors trad op als adviseur voor Onderlinge ’s-Gravenhage.