11 februari 2020 | 2 min.

Nieuwe toetreder investeert € 150 miljoen in ASR Dutch Core Residential Fund

Op 1 februari 2020 is een Nederlands bedrijfstakpensioenfonds toegetreden tot het ASR Dutch Core Residential Fund. Het bedrijfstakpensioenfonds investeert € 150 miljoen in het woningfonds van a.s.r. real estate. Met deze nieuwe toetreder verwelkomt het ASR Dutch Core Residential Fund haar 11e institutionele investeerder.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘Wij zijn zeer verheugd wederom een nieuwe investeerder te mogen verwelkomen tot het ASR Dutch Core Residential Fund. De keuze van deze investeerder voor ons woningfonds is een krachtige blijk van steun aan het gevoerde beleggingsbeleid. We zullen dit beleid de komende jaren dan ook voortzetten en daarmee blijven inzetten op een verdere groei van onze beleggingsportefeuille met nadrukkelijke aandacht voor duurzaamheid en betaalbaarheid.’

De betreffende investeerder heeft een duidelijke lange termijn visie, waarbij duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen belangrijke pijlers zijn. De inzet van het ASR Dutch Core Residential Fund op onder meer het actief verduurzamen van de portefeuille en de focus op het middeldure huursegment sluiten nauw aan bij deze waarden.

ASR Dutch Core Residential Fund

Het ASR Dutch Core Residential Fund investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middeldure huursegment. De locaties kenmerken zich door sterke demografische en economische fundamenten, die de basis vormen voor een stabiel investeringsklimaat. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft een omvang van ruim € 1,5 miljard (exclusief pijplijn) en biedt een thuis aan circa 5.000 huishoudens. In de komende drie jaar zal het fonds verder groeien naar een omvang van circa € 2,0 miljard.