18 maart 2021 | 3 min.

NEXT Delft verwelkomt TNO als eerste huurder

Met de komst van TNO verwelkomt NEXT Delft niet alleen de eerste huurder maar ook een zeer waardevolle samenwerkingspartner en member van de NEXT-community. Het TNO-onderdeel Bouw, Infra en Maritiem zal zich in 2022 in NEXT Delft vestigen.

Een innovatieve bouw en infrastructuur sector draagt bij aan de kwaliteit van wonen, goede bereikbaarheid en toekomstbestendige stedelijke ontwikkeling. TNO speelt in Nederland al decennia een voortrekkersrol op innovatie in de bouw, de civiele infrastructuur en de maritieme en offshore sector. Sectoren die van essentieel belang zijn voor de economie en leefbaarheid van ons land.

NEXT Delft TU Delft Campus Artist's Impression

NEXT Delft op de TU Delft Campus

Machteld de Kroon, managing director TNO Bouw, Infra en Maritiem “NEXT Delft biedt ons de kans om onze kantoorfaciliteiten op de TU Delft Campus te vernieuwen en de jarenlange relatie met Delft een impuls te geven. In combinatie met het nabijgelegen en in 2021 te openen BouwInnovatie Lab inclusief Heat Pump Application Centre (HPAC) biedt NEXT Delft ons de mogelijkheid om verder bij te dragen aan een duurzame en innovatieve bouw, infra en maritieme sector.”

a.s.r. real estate sloot namens het ASR Dutch Science Park Fund de huurovereenkomst met TNO in NEXT Delft. Daarnaast is a.s.r. real estate, die zelf de verhuur verzorgd, in gesprek met diverse scale-ups en andere impactvolle bedrijven die binding hebben of een samenwerking willen aan gaan met de TU Delft. De bouw van NEXT Delft gaat hard en wordt naar verwachting begin 2022 opgeleverd.

NEXT Delft


NEXT Delft is een accelerator gebouw, ontworpen om groei van snelgroeiende startups en scale-ups te faciliteren. Verbinden zit in het DNA van NEXT Delft. Naast hoogwaardige kantoorruimtes, bevinden zich in het hart van het gebouw makers labs: werkplaatsen gericht op prototyping van innovaties. Corporates die aan technologische, impactvolle innovaties werken kunnen in NEXT samenwerken met startups en scale-ups. Daarnaast biedt NEXT Delft community spaces, een state of the art event centre en hoogwaardige horecavoorzieningen gericht op samenwerking, ontmoeting & serendipiteit.

Samenwerkende partijen versterken positie TU Delft Campus


De realisatie van NEXT Delft komt voort uit de nauwe samenwerking tussen het ASR Dutch Science Park Fund en de TU Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het gemeentelijk Fonds Delft 2040 en de provinciale subsidieregeling Campussen Zuid-Holland.

Het is belangrijk om bedrijven voor de TU Delft Campus – en daarmee voor Delft – te behouden en nieuwe bedrijven aan te trekken. Dit draagt bij aan de uitwisseling van kennis door de hoge concentratie van bedrijven binnen dezelfde sector. Het versterkt de positie van Delft, en in het bijzonder TU Delft Campus, op het gebied van innovatie en technologi