10 maart 2022 | 3 min.

NEXT Delft op TU Delft Campus door STONE22 opgeleverd aan ASR Dutch Science Park Fund

Onlangs is NEXT Delft op TU Delft Campus door ontwikkelaar STONE22 opgeleverd aan ASR Dutch Science Park Fund. De realisatie van NEXT Delft komt voort uit de nauwe samenwerking tussen ASR Dutch Science Park Fund en TU Delft en is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Delft en provincie Zuid-Holland. De vraag naar duurzame kantoor- en maakruimte is groot op TU Delft Campus. Het gebouw is daarom nagenoeg volledig verhuurd en de voorbereiding voor uitbreiding van NEXT Delft, met nog eens 10.000 m2, is begonnen.

NEXT Delft heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 10.000 m2. Het biedt kantoor- en maakruimte die goed aansluit op de behoeften van innovatieve scale-ups en bedrijven die zich willen vestigen op TU Delft Campus. Daarnaast zal het gebouw een unieke hub vormen binnen het ecosysteem van TU Delft Campus. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working- en communityspace en horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.

Het duurzame gebouw heeft diverse oplossingen om het gebruik van fossiele energie te beperken, zoals zonnepanelen, een WKO-installatie, het gebruik van het atrium als lichtbron en het regelen van licht en temperatuur door middel van aanwezigheidsdetectie. Het gebouw wordt tevens voorzien van een BREEAM Excellent certificaat.

NEXT Delft Oplevering Gebouw

NEXT Delft op TU Delft Campus

NEXT Delft Oplevering

Op de foto van links naar rechts: Anne-Lize Hoftijzer, Manager Innovatie-ecosysteem TU Delft Campus, Wethouder Economie, Cultuur, Grondzaken en vastgoed, gemeente Delft, Bas Vollebregt, Paul Nijhout, partner bij STONE22 en Mariska Rimmelzwaan, acquisitie- en assetmanager ASR Dutch Science Park Fund. 

Grote vraag naar kantoor- en maakruimte op TU Delft Campus
Met acht scale-ups en het TNO-onderdeel Bouw, Infra en Maritiem is NEXT Delft nagenoeg volledig verhuurd. Er zijn veel innovatieve bedrijven die deel uit willen maken van het ecosysteem van TU Delft Campus met unieke mogelijkheden voor samenwerking en co-creatie. De vraag naar kantoor- en maakruimte op TU Delft Campus is dan ook groot. Daarom werd bij het ontwerp van NEXT Delft al rekening gehouden met uitbreiding van nog eens 10.000 m2. De voorbereiding voor deze uitbreiding is van start gegaan.

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund
Door zich te richten op commercieel vastgoed op de meest aantrekkelijke Nederlandse science parks, biedt het ASR Dutch Science Park Fund huisvesting aan kennisintensieve bedrijven in met name de lifescience- en tech-industrie. Dit bevordert de samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisdragers, zoals universiteiten en onderzoeksinstellingen en resulteert in de ontwikkeling van nieuwe kennis, producten en diensten waar de gehele samenleving van profiteert. Hiermee draagt het fonds bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector en wordt het door investeerders geclassificeerd als een impactbelegging. Het ASR Dutch Science Park Fund is een niet-beursgenoteerd sectorfonds van vastgoedvermogensbeheerder a.s.r. real estate en richt zich op institutionele beleggers.