02 maart 2021 | 2 min.

Kantoor Oldelft Ultrasound op TU Delft Campus opgeleverd aan ASR Dutch Science Park Fund

Gisteren is door cepezedprojects het casco van het nieuwe kantoor aan de Heertjeslaan in Delft opgeleverd aan het ASR Dutch Science Park Fund, eigenaar van het gebouw. Gelijktijdig zijn de sleutels van het kantoor overgedragen aan de huurder Oldelft Ultrasound. Het natuur-inclusieve circulaire gebouw van circa 4.200 m2 BVO, met een BREAAM-Excellent certificaat, biedt Oldelft Ultrasound de ruimte om te groeien. Voor de ontwikkeling van medische ultrasound transducers werkt het al jarenlang samen met de TU Delft. Het was voor hen dan ook belangrijk om zich op de TU Delft Campus te kunnen vestigen. Oldelft Ultrasound gaat nu aan de slag met het inrichten van het gebouw en de voorbereiding van het verhuizen van alle (lab)apparatuur.

Circulariteit

In het ontwerp van het gebouw is veel aandacht besteed aan circulariteit. Zo is onder andere de staalconstructie demontabel door ‘droge’ montage en het gebruik van demontabele kanaalplaatvloeren. Het gebouw is voorbereid op mogelijke uitbreiding in de toekomst en flexibel indeelbaar zodat het potentieel als een multi-tenant gebouw zou kunnen functioneren. Met deze intrinsieke circulariteit is het gebouw voorbereid op veranderend gebruik in de toekomst.

Natuurinclusiviteit

Mede omdat het pand op de groene TU-campus in Delft staat, heeft cepezed ingezet op een ecologisch, natuurinclusief gebouw. Om dit te bereiken zijn onder andere grote gevellamellen geplaatst die in de toekomst begroeid zijn met een mix van klimplanten. De begroeiing bestaat uit een diversiteit van specifiek geselecteerde klimplanten, uitgekozen op zowel fysische als esthetische kwaliteiten. Denk aan zonbehoefte, waterbehoefte en vorstbestendigheid, maar ook aan de groeisnelheid. Ook zijn de planten zo gekozen dat ze een aantrekkelijke habitat vormen voor verschillende vogels en insecten.

Oplevering Oldelft TU Delft Campus

Sleuteloverdracht kantoor Oldelft Ultrasound