12 april 2019 | 2 min.

In beweging met de Kidsbeweegroute op landgoed De Groote Scheere

Vandaag kwamen 121 kinderen van basisschool De Akker uit Gramsbergen de Kidsbeweegroute openen op landgoed De Groote Scheere in Holthone. De drie bussen met leerlingen werden ontvangen bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve.

Opening kidsbeweegroute landgoed De Groote Scheere

Opening Kidsbeweegroute op het landgoed

Na het dansen van de Pasapas volgde de officiële openingshandeling door Evan, de jongste leerling van De Akker samen met Ryan Nijzink, rentmeester bij a.s.r. real estate en Sandra Boertien, eigenaresse van De Ganzenhoeve.  Gezamenlijk onthulden zij de eerste routepaal. Vervolgens gingen de kinderen in groepjes uiteen om de Kidsbeweegroute te lopen.

De Kidsbeweegroute, een vastgelegd concept van Magda Mali, is een wandelroute van 1 km voor en door kinderen. Langs de route staan  borden met kindertekeningen van dieren van het landgoed, educatieve weetjes en leuke beweegopdrachten. Door te dobbelen wordt de opdracht en route iedere keer anders.

‘Wij willen kinderen de natuur van landgoed De Groote Scheere laten beleven. Met de Kidsbeweegroute prikkelen we gezinnen om te bewegen in de buitenlucht’ vertelt Ryan Nijzink, rentmeester bij a.s.r. real estate. ‘Naast de Kidsbeweegroute hebben we vorig jaar een Verhalenpad van 5 en een van 7 km gerealiseerd. Het Verhalenpad vertelt de wandelaar over het verleden, het heden, de natuur en de cultuur van het landgoed. De routes stimuleren bewegen en geven op hun eigen wijze informatie over het prachtige historische landgoed. We zijn verheugd dat we dit namens a.s.r., eigenaar van dit landgoed, aan bezoekers kunnen aanbieden’.