18 juli 2022 | 3 min.

Haagse skyline is uitgebreid met twee iconische woontorens

Woonproject The Roofs omvat 655 huurwoningen in de sociale huur, vrije sector en middenhuur segment

a.s.r. real estate breidt portefeuille uit met een nieuw stukje aan de Haagse skyline: de nieuwe 100 en 120 meter hoge woontorens van The Roofs. Het project is gerealiseerd op een tot voor kort onbenut stuk grond vlak bij treinstation Den Haag Centraal. Het omvat in totaal 655 huurwoningen variërend van sociale huur, middenhuur en vrije sector. Het bijzondere woonconcept activeert de cohesie tussen bewoners met een speciale bewoners app en een ontmoetingsplek.

Op deze relatief kleine plot, ingeklemd tussen station Den Haag Centraal en de Koninklijke Bibliotheek, komen114 sociale huurappartementen, 246 luxe appartementen en 295 middenhuur appartementen met uitzicht op zee, het Haagse bos en zelfs de skyline van Rotterdam. De twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout.

Duurzame woontorens
Alle woningen zijn gasloos en voldoen aan hoge duurzaamheidstandaarden. Ook biedt het gebouw bewoners deelmobiliteit en zijn er, met het Centraal Station naast de deur, diverse OV-mogelijkheden. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage met circa 247 autoparkeerplaatsen en ruim 1.500 fietsparkeerplekken. In het opvallende ontwerp van de twee woontorens zijn de gevels vormgegeven in natuursteen en hout. Op de begane grond is er ruim 700 vierkante meter beschikbaar voor onder meer horeca en dienstverlening.

Den Haag, The Roofs, Artist Impression

Bewoners-app faciliteert samen eten en sporten
Robert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: “The Roofs biedt een breed scala aan doelgroepen de kans om op een zeer aantrekkelijke plek in Den Haag te gaan wonen. We vinden het fijn dat we bijdragen aan het vergroten van het woningaanbod in de stad. The Roofs zal zorgen voor meer levendigheid op een plek die zich de komende jaren nog verder zal gaan doorontwikkelen.”

The Roofs is een plek geworden waar alles onder één dak komt. Niet alleen op het gebied van woningen met een mix van alle huursegmenten, maar ook met horeca en diverse winkels op de begane grond. Dit creëert een enorme meerwaarde voor de bewoners en de omgeving. The Roofs biedt alle faciliteiten voor een hechte en betrokken woongemeenschap, met zelfs een speciale app die bewoners onder andere kunnen gebruiken om samen te sporten, eten en activiteiten te ondernemen.

Ontmoetingsplaats The Villy verbetert leefbaarheid van de bewoners
Een van de concepten in de plint wordt The Villy. Dit wordt dé ontmoetingsplaats van het duurzame wooncomplex met als vertrekpunt het bij elkaar brengen van mensen voor verbetering van de leefbaarheid in de buurt.

Betrokken partijen
The Roofs is een belegging van vastgoed vermogensbeheerder a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Core Residential Fund en van het CBRE Dutch Residential Fund. De belegging wordt gemanaged door CBRE Investment Management. Het ontwerp is van architectenbureau MVRDV uit Rotterdam en ontwikkeld door Provast. Beide woontorens van The Roofs zijn al voor de oplevering volledig verhuurd dankzij Wooove en Frisia.