28 februari 2022 | 2 min.

Gebiedsontwikkelaar AM levert 97 woningen Laurierkwartier op aan ASR Dutch Core Residential Fund

Gebiedsontwikkelaar AM heeft de 97 woningen van het project Laurierkwartier opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Het merendeel van de woningen is bij oplevering verhuurd op basis van het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht. Hiermee faciliteren AM en het woningfonds van a.s.r. real estate betaalbare huisvesting in de stad Utrecht. Alle 97 woningen zijn bij aanvang verhuurd.

Laurierkwartier bestaat uit 50 appartementen en 47 grondgebonden huurwoningen en zijn gebouwd rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Het parkeren vindt geclusterd plaats onder een leefdek, waarop zowel de privé daktuinen van de dekwoningen zich bevinden als de gezamenlijke binnentuin voor alle huurders. Laurierkwartier ligt op een bijzondere zichtlocatie in de wijk Hoge Weide aan de westzijde van Utrecht en vormt de schakel tussen het stedelijke Parkwijk en de laagbouw in Hoge Weide.

Laurierkwartier ASR Dutch Core Residential Fund

Eengezinswoningen Laurierkwartier

Verhuur in het middenhuursegment

Bij oplevering zijn 69 van woningen aangeboden in het middenhuursegment met vooraf vastgestelde huren en een maximale huurprijsindexatie per jaar. De woningen vallen onder het Actieplan Middenhuur. Met dit plan zetten de gemeente Utrecht en verschillende marktpartijen, waaronder a.s.r. real estate en AM, zich in voor het verruimen van het aanbod middenhuurwoningen in Utrecht. De overige 28 eengezinswoningen worden verhuurd in de vrije sector.

Door bij te bouwen en te verhuren in het middenhuursegment ontvingen a.s.r. real estate en AM onlangs de Woon Award van Vastgoedmarkt voor Laurierkwartier. Deze prijs werd uitgereikt aan partijen die in woord en daad bijdragen aan de oplossen van het tekort aan betaalbare woningen in Nederland.

Circulair en klimaatadaptief ontwerp

In het materiaalgebruik van zowel de woningen als de binnentuin speelt circulariteit een belangrijke rol. Zo is de traditionele metselwerkgevel van een aantal woningen in het Laurierkwartier gedeeltelijk circulair door het toepassen van een innovatief stapelsysteem. Ook zijn de klinkers in de parkeergarage hergebruikt, is er hout toegepast op diverse gevels en is de galerij van het appartementencomplex volledig in hout uitgevoerd.

De rijk uitgeruste groene binnentuin is een plek voor ontmoeting, bewegen, tuinieren en spelen. Het meubilair en de speeltoestellen in de gezamenlijke binnentuin zijn gemaakt van rest- of gerecycled materialen. Zo wordt er ook gebruik gemaakt van een refurbished kas. Daarbij wordt regenwater opgevangen in een buffer onder de binnentuin en kan hiermee hergebruikt worden in de tuin.

De bouw van het woningcomplex is uitgevoerd door BAM Wonen.