30 september 2022 | 4 min.

Feestelijke opening NEXT Delft op TU Delft Campus

Scale-ups presenteren zichzelf op Innovation Floor

Gisteren werd acceleratorgebouw NEXT Delft op TU Delft Campus officieel geopend. In aanwezigheid van Maaike Zwart, wethouder Duurzaamheid, Werk en inkomen en Economie gemeente Delft, Meindert Stolk, lid college van Gedeputeerde Staten provincie Zuid Holland, Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus en Vice-President Education TU Delft en Edwin van de Woestijne namens het ASR Dutch Science Park Fund, eigenaar van NEXT Delft. Maar bovenal in aanwezigheid van en in samenwerking met de innovatieve bedrijven die zich hebben gevestigd in het gebouw.

Aftermovie

Het acceleratorgebouw NEXT Delft op TU Delft Campus biedt momenteel kantoor- en maakruimte aan vijftien innovatieve bedrijven en is daarmee nagenoeg volledig verhuurd. NEXT Delft is dé plek voor impactvolle bedrijven uit de hele regio en bedrijven die de startup-fase zijn ontgroeid en willen doorgroeien. Door vestiging in NEXT Delft blijven ze onderdeel van de community en het innovatie-ecosysteem op en rond TU Delft Campus. Het is de aanwezigheid van de verschillende innovatieve bedrijven samen in één gebouw die zorgt voor extra dynamiek en inspiratie.

Tijdens het openingsfeest was de spotlight dan ook op de in NEXT Delft gevestigde bedrijven gericht. Op de Innovation Floor presenteerden zij zichzelf en hun innovaties. Ook werden hier de plannen voor de uitbreiding van NEXT Delft gepresenteerd.

10.000 m2 extra kantoor- en maakruimte
Al bij het ontwerp van NEXT Delft was duidelijk dat de vraag naar kantoor- en maakruimte op TU Delft Campus groot was. Veel innovatieve bedrijven willen deel uitmaken van het ecosysteem met unieke mogelijkheden voor samenwerking en co-creatie. Daarom is vanaf het begin rekening gehouden met het uitbreiden van NEXT met nog eens 10.000 m2. De voorbereidingen voor deze uitbreiding zijn in volle gang.

Rob Mudde: “De TU Delft Campus is een unieke plek waar radicale innovaties worden ontwikkeld die een bijdrage leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, energie, volksgezondheid en digitalisering. De vele startups die hier zijn gevestigd – 225 inmiddels – spelen hierin een belangrijke rol. Wij geloven in de kracht van samenwerking om innovatie te versnellen en we zijn blij dat het ASR Dutch Science Park Fund een gebouw heeft gerealiseerd waar onze ondernemende Delftse ingenieurs en andere innovatieve geesten zich thuis voelen.”

“Door te investeren in een gebouw als NEXT Delft heeft het ASR Dutch Science Park Fund niet alleen een positieve impact op het ecosysteem van TU Delft Campus maar creëert het fonds ook een ideale omgeving voor innovatieve impactvolle bedrijven. Daarnaast is het een ontmoetingsplek waar academici, ondernemers en bedrijven samen kunnen werken. Het duurzame gebouw past bij de ambitie van de TU Delft om in 2030 een CO2 neutrale campus te zijn”, gaf Edwin van de Woestijne aan namens het ASR Dutch Science Park Fund.

Hotspot van innovatie
NEXT Delft biedt een bruisende community voor scale-ups en andere ondernemers waarin mensen, kennis en inspiratie bij elkaar worden gebracht. Zo organiseert NEXT Delft– ook in samenwerking met TU Delft Campus en de andere communities binnen het ecosysteem – diverse events en activiteiten. Inhoudelijk en sociaal, van casestudy en scale-up programmering tot pubquiz en netwerkborrel. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working- en communityspace en horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.

De realisatie van NEXT Delft komt voort uit de nauwe samenwerking tussen het ASR Dutch Science Park Fund en de TU Delft en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft en provincie Zuid Holland.

Delft
Delft is in 2022 wederom uitgeroepen tot de beste plek voor ondernemerschap. De vele bedrijven, startups en kennisinstellingen in de stad zijn een bron van kennis, innovatie en talent. In Delft worden oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, gezondheidszorg, (veiligheid) en voedsel bedacht en gemaakt. Hiermee is Delft een bron van nieuwe bedrijvigheid die een bijdrage levert aan de economie van Zuid Holland en Nederland. Plekken als NEXT Delft spelen een belangrijke rol in het ecosysteem.

 

Opening NEXT Delft 1 Fotograaf Jeancarlo Nunes Dos Anjos Klein

Van links naar rechts: Meindert Stolk, lid college van Gedeputeerde Staten provincie Zuid Holland, Edwin van de Woestijne a.i. fund director ASR Dutch Science Park Fund, Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus en Vice-President Education TU Delft, Maaike Zwart, wethouder Duurzaamheid, Werk en inkomen en Economie gemeente Delft, Daniela Sordi, Co-founder CarbonX, Ferdinand Grapperhaus, directeur eigenaar Physee. 

Opening NEXT Delft 4 Fotograaf Jeancarlo Nunes Dos Anjos Klein

Bedrijven in NEXT Delft presenteren zichzelf op de Innovation Floor

Opening NEXT Delft 2 Fotograaf Jeancarlo Nunes Dos Anjos Klein
Opening NEXT Delft 3 Fotograaf Jeancarlo Nunes Dos Anjos Klein