12 maart 2015 | 2 min.

Eerste plaatsing ASR Dutch Core Residential Fund

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft de eerste plaatsing van haar woningfonds, het ASR Dutch Core Residential Fund, gerealiseerd. Het Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten ("SPF") is als eerste externe belegger met € 25 miljoen toegetreden tot het fonds. Bovendien heeft het Pensioenfonds recent de beslissing genomen om het belang in het ASR Dutch Core Residential Fund met nog eens € 25 miljoen te vergroten.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is na het ASR Dutch Prime Retail Fund het tweede Nederlandse sectorfonds dat a.s.r. vastgoed vermogensbeheer succesvol lanceert. In het woningfonds is voor circa € 0,8 miljard aan woningvastgoed ondergebracht. Het gaat om huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille a.s.r. blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund, licht toe: “Wij zijn blij met SPF als nieuwe toetreder en kijken uit naar een langdurige samenwerking. Het ASR Dutch Core Residential Fund is onderscheidend in de markt met een gespreide woningportefeuille van hoge kwaliteit, moderne fondsvoorwaarden en een aantrekkelijk liquiditeitsmechanisme. Deze eerste closing onderstreept het vertrouwen van beleggers in het fonds. Naast SPF hebben verschillende institutionele beleggers hun interesse voor toekomstige toetredingen in het ASR Dutch Core Residential Fund al kenbaar gemaakt.”

Casper van Grieken, Senior Director CBRE Capital Advisors, geeft aan: “Na de succesvolle lancering van het winkelfonds, heeft a.s.r. vastgoed vermogensbeheer nu ook het woningfonds gelanceerd en een eerste externe plaatsing succesvol geëffectueerd. Dit is een mooi resultaat in een periode met ongekende competitie in de markt van de Nederlandse institutionele core woningfondsen.”

Placement Agent CBRE Capital Advisors ondersteunde a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bij de structurering en plaatsing van het fonds. De Brauw Blackstone Westbroek is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur. Het Pensioenfonds voor de Fysiotherapeuten is begeleid door Grontmij Capital Consultants.