21 april 2022 | 2 min.

Brunel keert terug naar Delft en verhuist naar NEXT op TU Delft Campus

Brunel vestigt zich op TU Delft Campus en huurt circa 1100 m2 kantoorruimte in NEXT Delft. a.s.r. real estate sloot namens het ASR Dutch Science Park Fund met Brunel een huurovereenkomst. Brunel werd bij deze transactie geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. De vraag naar duurzame kantoor- en maakruimte blijft groot op TU Delft Campus. Daarom wordt NEXT Delft met nog eens 10.000 m2 uitgebreid.

Ingrid van Kasteren, Manager Facility bij Brunel: “NEXT Delft biedt kantoor- en maakruimte aan innovatieve scale-ups en bedrijven die zich willen vestigen op TU Delft Campus, dit zijn voor Brunel interessante partijen voor toekomstige samenwerking. Daarnaast past het duurzame karakter van NEXT Delft en de keuze om het gebruik van fossiele energie te beperken bij de maatschappelijk verantwoorde organisatie die Brunel wenst te zijn. Met de terugkeer van Brunel naar Delft is de cirkel bovendien weer rond. Jan Brand, de oprichter van Brunel, is in 1975 begonnen vanuit een klein kantoor in Delft en ons bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener. Hoe mooi is het dat we ons weer vestigen in de stad waar het allemaal begon!”

NEXT Delft, TU Delft Campus LR

NEXT Delft op TU Delft Campus

NEXT Delft, gebouw voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking
Het recent opgeleverde acceleratorgebouw NEXT Delft heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 10.000 m2. Het biedt kantoor- en maakruimte die goed aansluit op de behoeften van innovatieve scale-ups en bedrijven die zich willen vestigen op TU Delft Campus. Daarnaast zal het gebouw een unieke hub vormen binnen het ecosysteem van TU Delft Campus. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working- en communityspace en horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.

NEXT Delft heeft diverse oplossingen om het gebruik van fossiele energie te beperken, zoals zonnepanelen, een WKO-installatie, het gebruik van het atrium als lichtbron en het regelen van licht en temperatuur door middel van aanwezigheidsdetectie. Het gebouw wordt tevens voorzien van een BREEAM Excellent certificaat.