29 juli 2019 | 2 min.

a.s.r. real estate start bouw 102 appartementen in De Sniep in Diemen

De bouw van het project M&T in de wijk De Sniep in Diemen is deze week gestart. Het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate, wordt hiermee eigenaar van 102 appartementen en 87 parkeerplaatsen. Naar verwachting worden de woningen vanaf begin 2021 opgeleverd.

De ontwikkeling bestaat uit twee gebouwen, M & T. Deze week zijn de bouwactiviteiten voor gebouw M gestart. Dit eerste gebouw bestaat uit 38 appartementen en 33 parkeerplaatsen. De bouw van het tweede gebouw, Blok T (64 appartementen en 54 parkeerplaatsen), start in oktober. Dankzij goede afspraken met de gemeente Diemen en het GVB zal tram 19 gedurende de bouw gewoon blijven rijden.

De Sniep is een aantrekkelijke nieuwbouwwijk aan de zuidkant van Diemen, nabij het Diemerbos en de A1. Het centrum van Amsterdam ligt op circa 25 minuten fietsen of per OV. Alle woningen in het project zijn gasvrij. In oppervlakte variëren ze van 50 m² tot 115 m² met een gemiddelde grootte van 82 m². Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.

Naast de 102 woningen van ASR DCRF krijgt De Alliantie in het project 105 woningen in bezit. De ontwikkelaar van de gebouwen is DID Vastgoedontwikkeling uit Utrecht, de aannemer is Bot Bouw uit Heerhugowaard.