19 november 2018 | 3 min.

a.s.r. real estate koopt na kantoren ook woningen Wonderwoods in Utrecht

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 254 woningen, een gym en een restaurant in het groene multifunctionele vastgoedproject Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht gekocht. Wonderwoods Development B.V. is een samenwerkingsverband tussen G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Eerder dit jaar kocht het ASR Dutch Mobility Office Fund al de kantoren, het Playlab, de voorzieningen op de begane grond en de onderliggende parkeergarage.

Wonderwoods Kantoor Utrecht ASR Dutch Mobility Office Fund

Twee groene torens van Wonderwoods, artist's impression

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren, ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti, is een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevel. De toren van MVSA Architects heeft kenmerkende rondingen en eveneens veel groen. Het ASR Dutch Core Residential Fund koopt in totaal 254 huurwoningen, met een grote variëteit aan woonproducten, gelegen in beide torens.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘Wonderwoods wordt een unieke groene eyecatcher op een zeer centrale plek in Utrecht. Toekomstige bewoners zullen een bijzondere woonbeleving ervaren doordat ze wonen in het groen en ook midden in de stad. Daarnaast biedt dit project het fonds een goede mogelijkheid om verdere invulling te geven aan haar duurzaamheidsbeleid. Deze investering zal een duurzame bijdrage leveren aan het creëren van een gezonde leefomgeving in het centrum van Utrecht.’

Wonderwoods

Wonderwoods ligt in het Beurskwartier, op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad van Utrecht. Het totale project bestaat uit koop- en huurwoningen, kantoren, een ruime centrale fietsenstalling, een ondergrondse parkeergarage, gezonde horeca, een ArtScience Museum Playlab, gym en commerciële functies op de begane grond.

In Wonderwoods woon en werk je midden in de stad en het groen. De bomen en planten op, in en rond de torens nemen CO2 op en geven er zuurstof voor terug. De lucht wordt natuurlijk gezuiverd waardoor de luchtkwaliteit verbetert en het groen draagt bij aan de verbetering van de biodiversiteit. Bovendien dempen de bomen het stadsgeluid en hebben ze een gunstig effect op het energieverbruik door beperking van de directe zoninstraling.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is commercieel bijgestaan door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en juridisch geadviseerd door Houthoff. Wonderwoods Development B.V. is gedurende het traject geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en juridisch bijgestaan door NautaDutilh. De bouw start Q2 2019 en de oplevering is medio 2022 gepland.