14 juni 2018 | 2 min.

a.s.r. real estate en BAM Wonen verduurzamen 216 woningen in Utrecht

Op 7 juni 2018 zijn 216 verduurzaamde woningen in Utrecht-Tuindorp opgeleverd door BAM Wonen aan het ASR Dutch Core Residential Fund. De drie woontorens aan de Lamérislaan zijn energiezuiniger gemaakt, esthetisch verbeterd en hebben daardoor een verhoogd wooncomfort. De woningen zijn van gemiddeld energielabel F naar het zuinige energielabel A gegaan. Bewoners beoordeelden de verduurzaming met een 8,4.

De 216 appartementen, verdeeld over drie woontorens, zijn begin jaren’70 gebouwd. De woningverbetering begon in oktober 2017. Tijdens de duurzame renovatie zijn, onder andere, de gevels en het dak van de woontorens beter geïsoleerd, is er HR++ glas geplaatst en is er een nieuw individueel ventilatiesysteem aangebracht. Daarnaast zijn er in alle kamers draaikiepramen geplaatst, waardoor bewoners de woning beter kunnen ventileren en er een aangenamer binnenklimaat is ontstaan.

Lamerislaan utrecht woningen ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Lamerislaan in Utrecht

Naast een verbeterd wooncomfort en verminderd energieverbruik van de woningen zijn de appartementen ook esthetisch verbeterd. De liften zijn gemoderniseerd en voorzien van automatische liftdeuren, de entrees zijn aangepakt en alle portieken zijn voorzien van nieuw schilderwerk in een moderne kleurstelling.

Dit is het zesde project in een samenwerking tussen BAM Wonen en a.s.r. real estate. Eerder leverde BAM Wonen al 643 verduurzaamde en verbeterde woningen aan a.s.r. real estate op in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Rosmalen en Zeist. Sinds 2015 heeft het ASR Dutch Core Residential Fund 859 woningen verduurzaamd.