04 juli 2024 | 4 min.

ASR Dutch Science Park Fund neemt Beijerinck Center en Van Iterson House over van dsm-firmenich

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Science Park Fund per 1 juli het Beijerinck Center en het Van Iterson House overgenomen van dsm-firmenich. Deze multi-tenantgebouwen op de Biotech Campus Delft bieden onderdak aan start-ups en scale-ups in biotechnologie en bieden gezamenlijke faciliteiten zoals een restaurant, fitnessruimte en vergaderruimten. Planet B.io bouwt namens het ASR Dutch Science Park Fund aan het ecosysteem en de community op Biotech Campus Delft en ondersteunt het fonds bij de ontwikkeling van de campus en acquisitie van nieuwe huurders.

Ruim een jaar geleden spraken ASR Dutch Science Park Fund en dsm-firmenich een langlopende samenwerking af om de Biotech Campus Delft verder te ontwikkelen tot wereldwijde koploper in biowetenschappen. Als eerste stap investeerde het fonds in de aankoop van het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor en applicatielaboratoria van dsm-firmenich’s business unit Taste, Texture and Health. Per 1 juli zijn het Beijerinck Center en het Van Iterson House aan de fondsportefeuille toegevoegd.

Biotech Campus Delft krijgt groen en duurzaam karakter
Het ASR Dutch Science Park Fund en dsm-firmenich hebben een plan ontwikkeld over hoe de campus er uit gaat zien. Het streven is om in 2040 naar 100.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak te gaan. De campus zal worden ingericht met veel groen en aandacht voor biodiversiteit en wateropvang. Fietsers en wandelaars krijgen prioriteit boven de auto. Zo wordt de campus een fijne, groene plek waar je met plezier naar toe gaat en die op verschillende manieren ontmoeting en samenwerking stimuleert. Bovendien past de duurzame inrichting bij de focus van de campus op duurzame biotechnologie.

Planet B.io creëert een uniek en inspirerend ecosysteem
De stichting Planet B.io creëert een uniek en inspirerend ecosysteem op de Biotech Campus Delft, waar biotechnologiebedrijven zich graag willen vestigen. Door samenwerking en toegang tot de benodigde kennis en infrastructuur, kunnen deze bedrijven sneller ontwikkelen en groeien. Naast de lokale activiteiten biedt Planet B.io ook een groot netwerk van publieke en private organisaties die de biotechsector ondersteunen. Planet B.io is de exclusieve partner van ASR Dutch Science Park Fund om het ecosysteem op de campus de komende jaren verder uit te breiden met interessante grote en kleine biotechbedrijven uit binnen- en buitenland.

Beijerinck Center, Biotech Campus Delft LR

Beijerinck Center, Biotech Campus Delft

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund
Het ASR Dutch Science Park Fund investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks in Nederland. Hiermee levert het fonds een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector. Investeringen in commercieel vastgoed in het lokale ecosysteem van science parks, biedt bedrijven de mogelijkheid fysiek dichterbij nieuwe technologie en kennis te zitten. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe kennis tot producten en diensten waar de samenleving van profiteert. Het ASR Dutch Science Park Fund richt zich op institutionele beleggers. ASR Nederland N.V. is anchor investor.

Meer over Biotech Campus Delft
Biotech Campus Delft is de grootste open innovatiecampus in Europa gericht op biotechnologie die de transitie naar een duurzame, biobased economie een boost geeft. De hele innovatiecyclus wordt ondersteunt, van onderzoek tot pilot tot productie. De campus biedt onderdak aan meerdere bedrijven: start-ups, scale-ups, gevestigde bedrijven en kennisinstellingen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de transitie. Samen stimuleren we open innovatie, terwijl we de middelen en competenties leveren die nodig zijn om te innoveren en te groeien.

Meer over dsm-firmenich
Als innovator op het gebied van voeding, gezondheid en schoonheid, ontwikkelt, produceert en combineert dsm-firmenich essentiële voedingsstoffen, smaken en geuren om de groeiende wereldbevolking te laten gedijen. Met een uitgebreid assortiment oplossingen, met natuurlijke en hernieuwbare ingrediënten en gerenommeerde wetenschappelijke en technologische capaciteiten, werken ze aan het creëren van wat essentieel is voor het leven, wenselijk is voor consumenten en duurzamer is voor de planeet. dsm-firmenich is een Zwitsers-Nederlands bedrijf, genoteerd aan de Euronext Amsterdam, met activiteiten in bijna 60 landen en een omzet van meer dan € 12 miljard. Met een divers, wereldwijd team van bijna 30.000 medewerkers brengen ze vooruitgang tot leven, elke dag, overal, voor miljarden mensen. www.dsm-firmenich.com