15 december 2020 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund voorziet woningcomplexen van AED’s

a.s.r. real estate heeft zich als ambassadeur aangesloten bij de missie ‘Vastgoedsector Hartveilig’ om zich zo samen met de Hartstichting in te zetten voor het hartveiliger maken van Nederland. Het ASR Dutch Core Residential Fund gaat buitenmuren van woningcomplexen voorzien van AED’s. Dat zijn draagbare apparaten die het hartritme weer kunnen herstellen bij een hartstilstand. De AED’s komen te hangen op plekken waar de landelijke AED-dekking onvoldoende is.

Eén 6-minutenzone

Omdat de AED’s 24/7 beschikbaar zullen zijn, wordt een bijdrage geleverd aan de zogenaamde 6-minutenzone. Binnen 6 minuten starten met reanimeren en een AED inzetten is van levensbelang. De AED’s worden aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu dat werkt via de meldkamer van 112. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt, worden burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen om een AED op te halen en te reanimeren zolang de hulpdiensten er nog niet zijn.

AED ASR Dutch Core Residential Fund

AED op woningcomplex ASR Dutch Core Residential Fund. Op de foto v.l.n.r.: Yannick Coevorden, technisch property manager a.s.r. real estate; Kim Rimmelzwaan, property manager a.s.r. real estate

Ambassadeurschap

Dit jaar zijn de eerste AED’s opgehangen aan woningcomplexen. Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “Het ASR Dutch Core Residential Fund vindt een gezonde leefomgeving voor huurders belangrijk. Door onze woningportefeuille hartveiliger te maken willen we hier een bijdrage aan leveren. We zijn trots ons steentje bij te kunnen dragen aan het verder dichten van het landelijke AED-netwerk.”

Nederland telt zo'n 1,55 miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Elke week krijgen zo'n 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis.