02 juni 2016 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund neemt woningportefeuille Hoogvliet over

Hoogvliet Beheer B.V. en ASR Dutch Core Residential Fund hebben overeenstemming bereikt over de overname van de woningportefeuille van Hoogvliet. De Hoogvliet Residential Portfolio bestaat uit 195 woningen (volledig bezit) en 50 parkeerplaatsen verdeeld over 9 locaties in de Randstad en 1 locatie in Ede. De grootste complexen bevinden zich in Alphen a/d Rijn, Monster, Boskoop en Ede. De woningportefeuille heeft een totale omvang van 19.830 m². Alle woningen zijn gelegen op goede centrumlocaties boven de supermarkten van Hoogvliet.

Cor-Jan Schreuder, Directeur Hoogvliet Beheer: “De verkoop van deze portefeuille past in de aangescherpte strategie waarbij de focus ligt op supermarktvastgoed en het in eigen beheer ontwikkelen van nieuwe supermarkten. De verkoopopbrengst wordt gebruikt om onze nieuwbouwplannen voortvarend uit te voeren. We hebben in het ASR Dutch Core Residential Fund een goede partner gevonden die zich ook, door haar ruime retailervaring, bewust is van de belangen van Hoogvliet. Hierdoor wordt de kwaliteit van de gebouwen waarin ook onze supermarkten gevestigd zijn geborgd.”

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: ”Wij zijn blij met deze unieke kans om de gehele woningportefeuille van Hoogvliet over te nemen. Zeker omdat deze portefeuille, met relatief jonge en goed onderhouden appartementen in het middeldure huursegment, goed past in de strategie van ons woningfonds. Wij zijn er trots op dat Hoogvliet in ons een goede partner heeft gevonden en zijn er zeker van dat we ook een goede buur zullen zijn.”

CBRE heeft Hoogvliet in het gehele traject technisch en commercieel begeleid van voorbereiding van de splitsingen tot het vinden van de best passende koper voor de woningen. In dit traject werd Hoogvliet juridisch ondersteund door Radboud de Wit. Houthoff Buruma trad op als notaris.