01 september 2020 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 78 appartementen aan de Boumaboulevard in Groningen

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 78 appartementen in het project Bouma Estate gekocht van Snijder Vastgoed Ontwikkeling B.V. Het project ligt aan de Boumaboulevard in het Europapark, ten zuiden van het stadcentrum van Groningen. In het najaar van 2020 start Bouwbedrijf Kooi Appingedam met de bouw van Bouma Estate. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Boumaboulevard Groningen woningen ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen aan de Boumaboulevard in Groningen - artist's impression

De 78 appartementen variëren qua omvang van 70m² tot 90m², hebben twee slaapkamers, een berging en een riante buitenruimte. Naast de appartementen koopt het ASR Dutch Core Residential Fund 60 parkeerplaatsen. Het project bestaat uit twee identieke gebouwen die los van elkaar liggen, maar verbonden worden via de gemeenschappelijke parkeergarage. De woningen zijn gelegen op de eerste tot en met de zesde etage. Op de begane grond en op een gedeelte van de eerste etage worden kantoorruimtes gerealiseerd.

De appartementen zijn geschikt voor stellen en alleenstaanden van jong tot oud en kleine gezinnen. De huurprijzen van de woningen vallen in het middenhuursegment. Hiermee speelt het ASR Dutch Core Residential Fund in op het tekort aan middenhuurwoningen in de stad Groningen.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “De woningen in project Bouma Estate zijn een mooie toevoeging aan de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. Het project draagt bij aan onze duurzaamheidsambities en door te focussen op het middenhuursegment geven we invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het ASR Dutch Core Residential Fund zal zich de komende tijd blijven richten op de acquisitie van betaalbare huurwoningen op prominente locaties. Dit project is hier een mooi voorbeeld van. Groningen kenmerkt zich als sterke woonstad en Europapark is een opkomende buurt met een aantrekkelijke mix aan voorzieningen voor toekomstige bewoners.”

Project Bouma Estate ligt aan de Boumaboulevard, de centrale ader van Europapark. Deze nieuwbouwwijk kenmerkt zich als een gemengd gebied met wonen, werken, onderwijs en recreatie aan de rand van de stad. Hierdoor is het gebied een van de meest aantrekkelijke gebieden van Groningen. De wijk heeft een gunstige ligging aan de zuidkant van de stad, nabij de uitvalswegen, op 10 minuten fietsen van het stadscentrum en vanaf NS-station Europapark zijn bewoners in twee minuten op Groningen Centraal Station.