19 januari 2017 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 128 nieuwbouwappartementen De Hoge Regentesse in Den Haag

Aan de zuidkant van Den Haag centrum realiseren HD Groep en Van Wijnen het nieuwbouwproject de Hoge Regentesse. De woontoren van circa 70 meter hoog wordt met zijn hoogte, solitaire ligging en aansprekende architectuur een echte eyecatcher aan de zuidkant van het Haagse centrum. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft de 128 appartementen aangekocht. Naast de woontoren wordt een zelfstandige commerciële ruimte van 3.000 m2 gerealiseerd.

HD Groep en Van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, architectuur en realisatie van de Hoge Regentesse. Het project bestaat uit 128 appartementen, een bovengrondse parkeergarage en een zelfstandige commerciële ruimte van 3.000 m2. Het woongebouw met 23 etages wordt circa 70 meter hoog en wordt voorzien van een duurzaam WKO systeem. De woningen krijgen huurprijzen in het middensegment, waaraan een grote behoefte is in Den Haag. De start bouw van het project is gepland in het 4e kwartaal van 2017.

De Hoge Regentesse Den Haag artist's impression ASR Dutch Core Residential Fund

De Hoge Regentesse, artist's impression

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund; “Den Haag is een snelgroeiende stad met een toenemende vraag naar huurappartementen in het middensegment. De appartementen van de Hoge Regentesse sluiten goed aan bij deze vraag. Daarbij is het een mooie kans om onze portefeuille in Den Haag uit te breiden.”

CBRE heeft de ontwikkelcombinatie HD Groep en Van Wijnen geadviseerd in het optimaliseren van het woonprogramma en heeft de verkoop van de woontoren begeleid. Een van de aanvullende wensen voor het ontwerp was om de woontoren duurzaam te ontwikkelen en te bouwen. De commerciële ruimte van circa 3.000 m2 is nog beschikbaar voor verhuur of koop.

Ligging

De Hoge Regentesse is centraal gelegen ten zuiden van de binnenstad van Den Haag, op de kruising van de Monstersestraat en de Loosduinsekade. De woontoren wordt een herkenbare markering van de plek waar de belangrijke oost-westverbinding van Den Haag HS naar Scheveningen (lijn 11) en noord-zuid connectie met het centrum elkaar kruisen.