03 maart 2020 | 2 min.

Appartementen Hof van Hage in Breda opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund

In Prinsenbeek in de gemeente Breda zijn de woningen van het project Hof van Hage opgeleverd. De 25 vrije sector huurappartementen en 30 parkeerplaatsen zijn onderdeel van het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate. De woningen zijn gebouwd op de plek van het voormalige verzorgingstehuis Hagedonk, tussen de Nassaustraat en de Middenweg.

Prinsenbeek Woningen ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Hof van Hage in Breda

Duurzaam wonen

De 25 appartementen zijn duurzaam ontworpen en gebouwd en hebben minimaal een energielabel A. Er zijn zonnepanelen aangebracht die de algemene ruimten voorzien van energie. Daarnaast is het gehele complex voorzien van ledverlichting en waterbesparende kranen. Ook is er FSC-hout toegepast en is het terrein ecologisch ingericht met onder andere een ‘wadi’. Deze bufferings- en infiltratievoorziening zorgt voor een natuurlijke regulering van regenwater.

De appartementen zijn geschikt voor senioren, die hun eengezinswoning verlaten en gelijkvloers willen gaan wonen, maar zijn ook aantrekkelijk voor alleenstaanden en samenwonenden van diverse leeftijden. De woningen variëren tussen de 78 en 92 m². Daarnaast beschikken de appartementen over minimaal twee slaapkamers, een riante buitenruimte en een separate berging.

Naast de 25 appartementen van het ASR Dutch Core Residential Fund heeft ontwikkelaar Vazet Creatie uit Zwolle 8 patiowoningen voor de particuliere verkoop en 21 seniorenappartementen inclusief recreatieruimte voor Stichting Woonzorg Nederland op deze locatie ontwikkeld. Deze zijn inmiddels allemaal opgeleverd en overgedragen.

De aannemer is Bouwonderneming Stout B.V. uit Hardinxveld-Giessendam en de architect is Rothuizen Architecten.

Bankje Asr Real Estate

Ontmoetingsbankje bij woningen Hof van Hage in Breda