23 augustus 2020 | 2 min.

126 woningen ASR Dutch Core Residential Fund Amstelveen verduurzaamd

De 126 verduurzaamde woningen in Amstelveen zijn door Van Wijnen opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. De woningen aan de Rio Grande, Niagara en Missouri in Amstelveen zijn verduurzaamd van energielabel E/F/G naar A. a.s.r. real estate heeft hiermee wederom een stap gezet in haar ambitie om de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verder te verduurzamen. In totaal heeft het ASR Dutch Core Residential Fund sinds 2015 meer dan 1.000 woningen verduurzaamd.

De 126 appartementen, verdeeld over 3 woontorens, zijn begin jaren’70 gebouwd. In oktober 2019 is Van Wijnen gestart met de verduurzaming. De gebouwen zijn voorzien van HR++ glas, diverse soorten isolatie en zonnepanelen. Verder zijn de liften, balustrades en balkonhekken vernieuwd en de entrees gemoderniseerd. Met de plaatsing van gasabsorptiepompen kunnen de gebouwen in de toekomst gasvrij worden gemaakt.

RiMiNi woningen Amstelveen ASR Dutch Core Residential Fund

Verduurzaamde woningen RiMiNi Amstelveen

Robbert van Dijk, fund director van ASR Dutch Core Residential Fund: “Wij hebben gekozen voor ingrijpende verduurzaming en verbetering waardoor de appartementen aanzienlijk comfortabeler en energiezuiniger zijn geworden. Door de maatregelen is de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de appartementen en algemene ruimtes vergroot. Voor de bewoners betekent dit meer wooncomfort, een beter binnenklimaat en lagere maandlasten.”

Meer dan 1.000 woningen verduurzaamd

Het woningfonds van a.s.r. real estate werkt actief aan de verbetering van de energieprestaties van haar woningen. Mede door verduurzaming van bestaande woningen en opleveringen van nieuwbouwwoningen is de energieprestatie van de portefeuille sinds begin 2017 verbeterd van gemiddeld energielabel C naar gemiddeld energielabel A dit jaar.

Van Wijnen heeft ruime ervaring met grootschalige verduurzamingsprojecten en was verantwoordelijk voor de planvorming en realisatie. “Van Wijnen en a.s.r. real estate hebben echt samengewerkt met de bewonerscommissie en gezorgd voor draagvlak bij bewoners en een geoptimaliseerd plan, zodat een lange wens van verduurzaming, uitstraling en modernisering in vervulling kon gaan”, aldus Sjoerd Pronk adjunct-directeur bij Van Wijnen.