07 november 2023 | 3 min.

Vijfjarig bestaan Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum vierde dit jaar haar vijfjarig bestaan en blijft door haar aantrekkingskracht jaarlijks groeien in bezoekersaantallen. Leidsche Rijn Centrum kent een oppervlakte van circa 40.000 m2 winkelruimte en vormt door de diverse speciaalzaken, restaurants en landelijke ketens zoals H&M, Rituals, ICI Paris XL en ONLY een levendig centrum. Ook voor de dagelijkse boodschappen kunnen bezoekers terecht bij diverse verswinkels en de grootste Jumbo Foodmarkt van Utrecht. Hoog tijd om eens stil te staan bij de recente ontwikkelingen in dit winkelgebied.

De afgelopen periode hebben diverse nieuwe huurders een plek gevonden in Leidsche Rijn Centrum. Toch zijn er ook aandachtspunten. We kijken naar toevoeging van onder meer horeca en speciaalzaken en mogelijk een tweede supermarkt waarmee we zorgen voor meer roering en gezelligheid in het winkelgebied.

Rituals 
Rituals verhuisde van Parijsboulevard 142 naar de nieuwe locatie op Praagpromenade 2 in Leidsche Rijn Centrum die ruim twee keer zo groot is. De winkel gaat daarmee van 123 m2 naar 260 m2 winkelruimte. “Het brede assortiment en de grotere oppervlakte zorgen ervoor dat de klant nog beter bediend kan worden”, aldus Rituals. 

Kamera Express 
Ook mochten we een nieuwe winkelformule verwelkomen: Kamera Express. Met de nieuwe winkel van ruim 370 m2 winkelruimte op Parijsboulevard 4 in Leidsche Rijn Centrum verwacht Kamera Express de klanten rondom Utrecht te kunnen bedienen. “Voor onze klanten is bereikbaarheid en goede parkeermogelijkheden een belangrijk punt. De locatie van Leidsche Rijn Centrum viel daardoor direct op”, aldus Marvin Kohen, Directeur Retail bij Kamera Express. 

Los Amigos
Door het succes van Utrechtse tapasbar Champañeria Los Amigos in het centrum van Utrecht opende zij een tweede vestiging met 104 m2 aan horecaruimte aan het Brusselplein 1 in Leidsche Rijn Centrum.

Los Amigos is een authentieke Spaanse tapas bar waar je terecht kunt voor Spaanse gerechten en cava’s. Een champañeria is een Catalaans concept van een tapas bar waar je kunt genieten van een glaasje cava en verschillende soorten hapjes. 

Extend your hair
Een andere mooie toevoeging aan het aanbod in Leidsche Rijn Centrum is Extend Your Hair. Haarextensionspecialist Extend Your Hair huurt 121 m2 winkelruimte in Leidsche Rijn Centrum.

Extend your Hair is al 15 jaar de specialist in hairextensions met een internationale klantenkring. De winkel in Leidsche Rijn Centrum wordt de 4e vestiging in Nederland. Naar verwachting zal Extend Your Hair haar nieuwe winkel in Leidsche Rijn Centrum in het eerste kwartaal van 2024 openen.