05 april 2022 | 2 min.

“Het vastgoed waarin we investeren moet eeuwigheidswaarde hebben.”

Bij a.s.r. real estate stellen we ons al 125 jaar ten doel om te investeren voor de lange termijn. We gaan zorgvuldig om met onze eigendommen en stellen hoge kwaliteitsnormen teneinde onze lange termijn investeringsdoelstellingen te ondersteunen. Of, zoals we graag zeggen: het vastgoed waarin we beleggen moet 'eeuwigheidswaarde' hebben.

We hebben dan ook een sterke groeiambitie op het gebied van impact investing en ESG heeft het afgelopen decennium een steeds belangrijkere rol gekregen in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Zo hebben we met een toegewijd in-house team van ESG-specialisten gewerkt aan onze ESG-doelstellingen. Voor elk van onze fondsen hebben we in 2021 data-gedreven Paris Proof-roadmaps opgesteld, waarmee we in een heel concreet stappenplan hebben vastgelegd hoe we in 2045 broeikasgasneutraal zijn. Een mooie mijlpaal hadden we in 2020 en 2021 waarin we de impactstrategie├źn van respectievelijk ons woning- als ook ons scienceparkfonds hebben laten accrediteren. Op Europees gebied hebben we als cornerstone investor in het BNP Paribas European Impact Property Fund ook duidelijk onze verantwoordelijkheid genomen.

We hebben mooie stappen gezet, maar er ligt nog veel werk voor de boeg. Niet alleen voor ons, maar voor de hele sector. Samen kunnen we veel bereiken.