a.s.r. real estate

Utrecht, Wonderwoods

Op maar twee minuten lopen van Utrecht CS staan naar verwachting in 2024 de twee groenste torens van Nederland. Wonderwoods brengt het bos naar de stad!

 

Een gezond en gelukkig leven

Het is meer dan mooie architectuur, het is een mindset: we laten zien dat natuur en stenen perfect samengaan. In Wonderwoods woon en werk je middenin de stad én middenin het groen. Het doel; Een gezond en gelukkig leven – ook in de drukke binnenstad.

De bomen en planten op, in en rond de torens nemen CO2 en andere schadelijke gassen op en geven er zuurstof voor terug. Daarbij absorberen ze ook vervuilers als fijnstof, pollen en uitlaatgassen. Dat maakt de luchtkwaliteit er veel beter op de lucht wordt natuurlijk gezuiverd en de luchtkwaliteit verbetert.

Bovendien dempen de bomen het stadsgeluid en hebben ze een gunstig effect op het energieverbruik. In de zomer houdt hun schaduw ons koel; in de winter beschermen ze de gebouwen – en de hele straat – tegen weer en wind.

 

Het ontwerp

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren, ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti, is een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevel. De toren van MVSA Architects heeft kenmerkende rondingen en veel groen aan de binnenkant.

Het totale project bestaat uit koop- en huurwoningen, kantoren, een ruime centrale fietsenstalling, een ondergrondse parkeergarage, gezonde horeca, een ArtSience Museum Playlab, gym en overige  commerciële functies op de begane grond. 

 

Utrecht

Een charmante universiteitsstad met een bijzonder historisch centrum en een progressieve toekomstvisie. Als centraalste stad van het land heeft Utrecht bovendien het grootste OV knooppunt, met uitstekende internationale verbindingen. Maar ook binnen de eigen landsgrenzen ben je in een korte tijd op je bestemming; Amsterdam: 25 min., Schiphol: 30 min., Rotterdam: 40 min., Den Haag: 40 min., Eindhoven: 50 min.

Wonderwoods wordt het icoon van het Utrechtse Beurskwartier. We zitten op een paar minuten lopen van het Centraal Station; vanaf de torens ben je binnen 10 minuten lopen naar de binnenstad; de Oudegracht, bij De Dom, de universiteit, ’t Wed en andere gezellige terrassen.

 

Huurwoningen

In de hoogste toren van architectenbureau Stefano Boeri Architetti komen 148 huurwoningen van verschillende afmetingen. De toren van MVSA Architects zal 106 woningen bestemd voor de verhuur krijgen.

Momenteel is het plan nog in ontwikkeling en is er nog geen inhoudelijke informatie over de huurwoningen bekend.

 

Projectnaam

Wonderwoods

Aantal

254 vrije sector en midden huurwoningen

Adres

Hoek Croeselaan / Veemarktplein Utrecht (Beurskwartier) 

Opgeleverd

Q1 2024

Architect

Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects

Ontwikkelaar 

G&S Vastgoed

Verhuur

Medio 2023

 Website

www.hureninwonderwoods.nl