a.s.r. real estate

Werk in uitvoering: Winkelcentrum TREF Middelburg staat in de steigers

De metamorfose van winkelcentrum TREF aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg is in volle gang. De grootschalige renovatie startte afgelopen juni en de nieuwe contouren worden reeds zichtbaar: de entree aan de Pottenbakkerssingel is toegankelijk, de nieuwe winkels van Albert Heijn, Etos en ‘ t Smoske zijn open en de gevel aan de Zandstraat is gereed.

Het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel dateert uit de jaren ’70 en is inmiddels esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing. Tijdens de verbouwing blijft het gehele winkelcentrum met circa 5.000 m² aan winkels en ondergelegen parkeergarage open.

De eerste zichtbare resultaten

In de laatste maanden van 2019 zijn de eerste drie compleet vernieuwde winkels opgeleverd en geopend. Zo staat er een grote moderne Albert Heijn op de prominente plek naast de nieuwe entree aan de brug naar de binnenstad. Ook Etos heeft een nieuwe winkel volgens het laatste concept en ’t Smoske heeft de deuren geopend van haar nieuwe lunchroom. De werkzaamheden aan het hoge dak en de gevel aan de Zandstraat zijn gereed. De steigers en doeken zijn hier inmiddels weg en het resultaat mag er wezen!

undefined undefined

Een lichtstraat van veertig meter lang

Aannemer BAN Bouw is ondertussen gestart met het creëren van een lichtstraat van 40 meter in het dak van het pand. Dit brengt veel natuurlijk daglicht in het winkelcentrum, wat het comfort vergroot voor de winkelende bezoeker en tegelijkertijd de energievraag verlaagt doordat er minder kunstlicht benodigd is. Het vernieuwen van de gevel gaat ook door, eerst zal de gevel aan de kant van het Groene Woud in de steigers staan en binnenkort wordt gestart met de kant van de Pottenbakkerssingel. Vanwege het creëren van een nieuwe entreehal met tapis roulants wordt de ingang van het winkelcentrum aan het parkeerterrein het eerste kwartaal tijdelijk afgesloten. Het winkelcentrum blijft gedurende deze periode bereikbaar via de entree aan de Pottenbakkerssingel.  

Grote stap richting een Paris Proof winkelcentrum

In de renovatie zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen geïntegreerd, waarmee een grote stap wordt gezet richting een Paris Proof winkelcentrum. Enkele voorbeelden zijn het sterk verhogen van de isolatiewaarde van de gevels en het dak, het toepassen van LED-verlichting en het plaatsen van 1.365 zonnepanelen op het dak. Met deze zonnepanelen kan per jaar circa 400.000 kWh worden opgewekt, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 133 huishoudens. Na de verbouwing is het gebouw gasloos en de energievraag met 60% verlaagd van 345 naar 138 kWh per vierkante meter.

Het winkelcentrum is een belegging van a.s.r. real estate. De herontwikkeling wordt begeleid door INSPIRE Real Estate. De verbouwing wordt uitgevoerd door BAN Bouw.