a.s.r. real estate

De Passage in Den Haag bestaat 135 jaar!

De oudste overdekte winkelpassage van Nederland (1885) De Passage in Den Haag bestaat dit jaar 135 jaar. Iets wat we graag groots hadden gevierd. Helaas moesten we vanwege Corona veel van onze festiviteiten afgelasten. Daarom hebben we ons geconcentreerd op wat nog wél mogelijk is.

undefined undefined

Informatieborden met foto's                                         Fotoburo Meyer, collectie Haags Gemeentearchief

En dat is onder andere het delen van de geschiedenis en de bijzondere verhalen van De Passage op verschillende manieren. Informatieve borden met foto’s van toen en nu vertellen bezoekers de geschiedenis van De Passsage. Er is een documentaire gemaakt over het wel en wee van De Passage door de jaren heen met de unieke stem van Bram van der Vlugt als voice-over. Deze documentaire werd door TV-West uitgezonden. 

En elke maand is er een nieuwsbrief waarin bijzondere momenten uit de rijke geschiedenis van De Passage worden uitgelicht. Ook benieuwd naar de verhalen van De Passage? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de website van De Passage.

Als klap op de vuurpijl wordt later dit jaar nog de unieke Passage miniatuur uitgebracht in een limitatieve oplage en verschijnt het boek ‘Verhalen van De Passage’. Dit boek vertelt de geschiedenis van 135 jaar De Passage vanuit verschillende perspectieven, zoals die van de oprichters, bewoners en winkeliers aan de hand van vele fantastische historische beelden. 

Mandy van Dijken-Mouthaan, assetmanager 

Mandy van Dijken-Mouthaan