24 april 2023 | 3 min.

Winkelcentrum Hoge Vucht in Breda wordt moderner en duurzamer

Onlangs presenteerde a.s.r. real estate de plannen voor de modernisering en verduurzaming van winkelcentrum Hoge Vucht aan de ondernemers die actief zijn in het winkelcentrum en de bewoners die boven het winkelcentrum wonen. Het overdekte winkelcentrum van circa 16.000 m2 krijgt een modern uiterlijk door het vernieuwen van de entrees, de glazen kap, luifels en de vloer. Dit alles zorgt voor een aangenamere winkelbeleving en een toekomstbestendig winkelcentrum. Gedurende de verbouwing van iets meer dan een jaar blijft het winkelcentrum geopend.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Winkelcentrum Hoge Vucht bestaat al sinds de jaren ’60 en is nog altijd een belangrijke winkellocatie in Breda. Na de modernisering en optimalisatie van het middenplein in 2014 wordt nu de rest van het centrum grondig gemoderniseerd. Niet alleen het uiterlijk wordt vernieuwd ook worden verduurzamingsmaatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen en de CO2 emissie te verlagen. Het winkelcentrum wordt daarmee toekomstbestendig en voorbereid op het behalen van het Paris-Proof-Commitment voor 2045.”

Nieuwe entrees, glazen kap en vloer
Door het vernieuwen van de zes entrees ontstaat er een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten en verbetert de herkenbaarheid van het winkelcentrum. De glazen kap boven de passages wordt vervangen door een geïsoleerd dak en een lichtstraat met zonwerend dubbel glas, met als doel om ook het binnenklimaat te verbeteren. Omdat het nieuwe dak veel zwaarder is dan de huidige kap wordt er een nieuwe staalconstructie in de passages aangebracht. Tegelijkertijd worden de luifels aangepast waardoor er optisch meer hoogte en een betere zichtlijn ontstaat die de sfeer en beleving optimaliseert. De vloer wordt vernieuwd en er wordt ledverlichting met centrale schakelingen geplaatst. Dit alles om de verblijfskwaliteit en -duur te vergroten.

Ervaren bouwteam
Voor de uitvoering van de modernisering heeft a.s.r. real estate een ervaren bouwteam samengesteld. FiMek is verantwoordelijk voor het projectmanagement, bouwbedrijf Pennings voor de uitvoering van de werkzaamheden. SUM architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, Ilex installatie-adviseur voor de technische installaties en Zonneveld ingenieurs voor de constructies. De eerste voorbereidingen starten medio juni 2023 en als alles volgens planning gaat zijn de bouwwerkzaamheden rond de zomer 2024 klaar.

Impressie Winkelcentrum Hoge Vucht, SUM Architecten 1

Impressie vernieuwde passage Hoge Vucht

Winkelcentrum Hoge Vucht
Winkelcentrum Hoge Vucht met meer dan 60 winkels (inclusief horeca en drie grote supermarkten) is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Het winkelcentrum heeft een totale oppervlakte van circa 16.000 m2 en heeft een ruim en kwalitatief aanbod aan dagelijkse en niet-dagelijkse winkels en horeca.