14 september 2023 | 1 min.

Voorgenomen benoeming Michiel Kroot als nieuwe CFRO bij a.s.r real estate

a.s.r. real estate heeft Michiel Kroot voorgedragen voor de functie van Chief Financial & Risk Officer (CFRO). Hij zal per 1 oktober 2023 deze functie vervullen onder voorbehoud van goedkeuring van de AFM.

Met de voorgenomen benoeming van Michiel Kroot is de statutaire directie van a.s.r. real estate, na het vertrek van Henk-Dirk de Haan, weer compleet. Binnen a.s.r. real estate zal Michiel de rol op zich nemen van statutair directeur en leidinggeven aan de afdelingen Accounting & Reporting, Business Control & Valuation Analyses, Fund Control, Tax en Risk Management. Michiel is sinds augustus 2011 werkzaam bij a.s.r. real estate als fund controller van het ASR Dutch Prime Retail Fund en eindverantwoordelijk voor het fund control team.

Michiel Kroot: “Ik ben trots op deze volgende stap in mijn carrière binnen a.s.r. real estate. Al meer dan 130 jaar investeert a.s.r. real estate namens institutionele beleggers in real assets met een focus op waardeontwikkeling op de lange termijn. De komende periode ga ik me richten op mijn nieuwe rol en in het bijzonder op de implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving ten aanzien van ESG. Ik kijk er naar uit om me hiervoor in te zetten.”