09 januari 2015 | 2 min.

Vijfde succesvolle closing voor het ASR Dutch Prime Retail Fund

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft een vijfde plaatsing afgerond voor het in 2011 gelanceerde ASR Dutch Prime Retail Fund (“het Fonds"). Een vooraanstaande Aziatische investeerder investeert €250 miljoen in het Nederlandse winkelfonds, waardoor het totale geplaatste externe kapitaal in het Fonds sinds oprichting is gestegen tot meer dan €785 miljoen.

Dick Gort, CEO van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, laat weten:

"Na ruim €500 miljoen kapitaal te hebben geplaatst in minder dan twee jaar tijd heeft a.s.r. vastgoed vermogensbeheer het vertrouwen gewonnen van een toonaangevende Aziatische investeerder. Na toetredingen van diverse Europese beleggers, hebben we onze strategie om de groep investeerders verder te internationaliseren succesvol geïmplementeerd. Dit heeft geleid tot het aantrekken van €250 miljoen aan kapitaal uit Azië. De kwaliteit en spreiding van de winkelportefeuille en een relatief hoog direct rendement sluiten optimaal aan bij de beleggingsdoelstellingen van onze nieuwe investeerder.”

Mark Evans, Head of Equity Placement, CBRE Capital Advisors, voegt toe:

"Aziatische beleggers hebben tot op heden een sterke focus gehad op lokale markten. Door de groeiende behoefte aan kwalitatieve en goed renderende beleggingen kijken Aziatische beleggers in toenemende mate buiten de traditionele markten. 2014 was een uiterst competitief jaar voor fondsenwerving voor core/core plus fondsen. Daarom was het van het grootste belang dat we potentiële investeerders konden informeren over de aantrekkelijke rendementen van het ASR Dutch Prime Retail Fund en de moderne fondsstructuur. We waren in staat om de lage volatiliteit van de inkomsten uit de gediversifieerde portefeuille aan te tonen. Verder waren de pijplijn en asset management mogelijkheden binnen het Fonds van essentieel belang voor deze investeerder.”

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer werd geadviseerd door placement agent CBRE Capital
Advisors. De Brauw Blackstone Westbroek verstrekte juridisch advies en PWC trad op als
belastingadviseur.