02 oktober 2023 | 2 min.

Vijf sterren voor fondsen van a.s.r. real estate in GRESB-benchmark

ASR Dutch Science Park Fund wereldwijd leider in de categorie Technology/Science

Dit jaar ontvingen fondsen van a.s.r. real estate vijf sterren in de GRESB-benchmark. Dit houdt in dat deze fondsen tot de 20% duurzaamste GRESB-fondsen ter wereld behoren. Het ASR Dutch Science Park Fund is voor het tweede jaar op rij benoemd tot Global Non-listed Sector Leader in de categorie Technology/Science. Met name op het gebied van energiereductie zijn door de fondsen meer punten behaald dan voorgaande jaren. Dit ligt in lijn met de ambitie van a.s.r. real estate om CO2-neutrale vastgoedportefeuilles in 2045 te hebben.

Dick Gort, ceo a.s.r. real estate: “Door de continue aandacht en inzet die we hebben voor duurzaamheid zien we jaarlijks een verbetering in onze scores. Mede dankzij de Paris Proof routekaarten hebben we dit jaar stappen gezet op het gebied van energiereductie. De vijf sterren voor al onze fondsen zijn hier een mooie erkenning van.”

Het is voor het eerst dat er door GRESB punten zijn toegekend voor klimaatadaptatie. a.s.r. real estate heeft voor alle gebouwen in de portefeuilles klimaatrisico’s in kaart en de aankomende jaren wordt gewerkt aan het uitvoeren van maatregelen om risico's te mitigeren.

Fondsen scoren hoge punten in GRESB-benchmark

Het ASR Dutch Prime Retail Fund behaalde een score van 93 punten. De hoge GRESB-score is vooral te danken aan uitgebreider inzicht in energie-, CO2-, afval- en waterdata. Het Fonds is 2e in de peer group Netherlands | Retail | Core.

Het ASR Dutch Core Residential Fund behaalde een score van 92 punten. Deze hoge score is het resultaat van het uitvoeren van renovaties en het stimuleren van huurders om minder energie te verbruiken. Beide leiden tot een verlaging van energieverbruik en CO2-uitstoot.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund scoorde 93 punten. Het fonds behaalde de hoge GRESB-score met name door het verbeterde inzicht in energieverbruik en de samenwerking met huurders om het energieverbruik verder te reduceren. Het Fonds is 5e in de peer group Western Europe | Offices | Core.

Tenslotte is het ASR Dutch Science Park Fund benoemd tot Global Non-listed Sector Leader in de categorie Technology/Science Core. Het fonds behaalde 94 punten, ten opzichte van 87 punten vorig jaar. Ook voor het scienceparkfonds heeft met name de verlaging van het energieverbruik bijgedragen aan de hoge GRESB-score.

ASR DCRF Laurierkwartier Foto Corné Bastiaansen