08 april 2014 | 2 min.

Vierde succesvolle plaatsing voor a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft de vierde plaatsing van het ASR Dutch Prime Retail Fund (hierna: het fonds) afgerond. Aviva Investors Global Real Estate Multi-Manager (“AI Global REMM”) heeft meer dan € 25 miljoen geïnvesteerd, waarmee het totale opgehaalde vermogen sinds december 2011 boven de € 530 miljoen uitkomt.

John Gellatly, Hoofd Europe bij Aviva Investors Global REMM: “Wij zijn verheugd kapitaal van cliënten in te kunnen brengen in dit fonds met een gespreide kernpositie in vastgoed op A1-locaties in Nederland en wel op een tijdstip dat de detailhandel in Nederland naar verwachting zal gaan aantrekken. Het doet ons genoegen dat wij onze krachten kunnen bundelen met een solide beheerder en dat wij naast andere grote institutionele beleggers kunnen deelnemen aan dit fonds.”

Bas Tiemstra, fondsmanager en Directeur Commercieel Vastgoed bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer: "Wij zijn heel blij om nog een belangrijke institutionele belegger te kunnen verwelkomen. Dit zegt veel over de goede prestaties van het fonds en is een indicatie van de uitstekende reputatie en het vermogen van het fonds om “best in class”-beleggers aan te trekken.”

Mark Evans, Hoofd Equity Placement bij CBRE Capital Advisors: “Dit is een geweldige bevestiging door de gemeenschap van multimanagerfondsen waaruit blijkt dat het fonds breed aanslaat bij verschillende soorten institutionele beleggers. De meest recente inbreng laat zien dat a.s.r. vastgoed vermogensbeheer blijvend in staat is om de strategische doelstellingen te realiseren en de belofte van een inspirerend en sluitend businessplan voor de groei van het fonds waar te maken.”

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer werd bij de plaatsing geadviseerd door CBRE Capital Advisors. De Brauw Blackstone Westbroek was betrokken bij de transactie als juridisch adviseur en PwC heeft het fonds voorzien van fiscaal advies.